Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" piesaka četrus Rīgas spīdvejistus

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" piesaka četrus Rīgas spīdvejistus
"Lokomotīves" 2018. gada sezonas optimālais sastāvs: no kreisās pirmajā rindās - Oļegs Mihailovs, Jevgeņijs Kostigovs un Ķasts Puodžuks, no kreisās otrajā rindā - Artjoms Trofimovs,...

Daugavpils "Lokomotīve" pieteica komandas sastāvu 2019. gada Polijas Nice līgas čempionātam un citām sacensībām. "Loko" rindās starp junioriem pieteikti arī visi četri Rīgas IK "Auseklis" jaunie spīdvejisti, kā arī klāt nācis zviedrs Pontuss Aspgrens.

Rīgas komanda, protams, turpinās pastāvēt un arī 2019. gadā piedalīsies Baltijas spīdveja līgā, kā arī varbūt vēl kādās sacensībās, jo nākamsezon tās rindās būs jau četri puiši, kuri drīkstēs startēt lielajā spīdvejā jeb 500 kub.cm klasē - Rūdolfs Sproģis, Ričards Ansviesulis, Kristers Lumanis un Fricis Gusts, kuram tā būs pirmā sezona lielajā spīdvejā. Visi četri pieteikti arī "Lokomotīves" sastāvā starp junioriem.
Šādam solim ir tikai viens mērķis - lai rīdziniekiem būtu iespēja piedalīties arī Polijas junioru sacensībās gan starp komandām, gan individuāli. Nākamsezon ir iecere "Lokomotīves" junioru trijniekā, kas piedalīsies Polijas junioru komandu čempionātā, katrā vai vismaz vairākos posmos iekļaut divus Daugavpils un vienu Rīgas komandas junioru. Tā tiks sekmēta ātrāka rīdzinieku izaugsme, kas tikai nāks par labu Latvijas spīdvejam kopumā. Tik cieša Daugavpils un Rīgas spīdveja sadarbība, kāda tā ir tagad un kāda tā vēl būs nākotnē, šķiet, nekad iepriekš nav bijusi. Tas ir tikai apsveicami.
27 gadus vecais zviedrs Pontuss Aspgrens komandā parādījās pāris dienas pirms pieteikuma iesniegšanas. Viņš kopā ar Andžeju Ļebedevu startē Zviedrijas Elitserien (virslīga) vienā no spēcīgākajām komandām Eskilstūnas "Smederna" un šogad kļuva par Zviedrijas čempionu, savukārt individuālā Zviedrijas čempionāta finālā ieņēma 7. vietu. Aspgrens pats izrādīja interesi braukt "Loko" rindās apņēmies cīnīties par vietu sastāvā.
Galvenais notikums, protams, ir pagājušā gada Eiropas čempiona Andžeja Ļebedeva atgriešanās. Varēja paredzēt, ka diezin vai paliks zviedrs Peters Ljungs un atliek tikai novēlēt viņam sekmes Polijas Ekstralīgā, bet pārējais komandas kodols palika - gan soms Timo Lahti, gan krievs Vadims Tarasenko, gan pašmāju braucēji Ķasts Puodžuks un šā gada Latvijas čempions Jevgeņijs Kostigovs, gan visi labākie juniori - Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs, Elviss Avgucevičs, Ernests Matjušonoks, Dāvis Kurmis un Daniils Kolodinskis. Plus četri rīdzinieki. Pavisam - desmit juniori! Tā vēl nav bijis, kas tikai liecina par spīdveja straujo attīstību pēdējos gados (un pēc gada diviem nāks klāt vēl vismaz 2-3 talantīgi puiši!).
Bez Aspgrena klāt vēl nāca 22 gadus vecais soms Jesse Mustonens, kā arī tikai 18 gadus vecais ukraiņu spīdveja talants Marko Ļevišins no Rovnas, kuru daudzi jau uzskata par uzlēcošo Ukrainas spīdveja zvaigzni (junioru rindās viņš nedrīkst būt, jo Nice līgā juniori drīkst būt tikai vietējie spīdvejisti). Konkurence par vietu sastāvā būs spraiga gan pirms sezonas, gan tās gaitā un nevienam nebūs iemesla atslābināties.

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:03, pirms 5 gadiem
Pēc dažiem gadiem jādomā par otras Latvijas komandas veidošanu un startēšanu Polijas līgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja