Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Baltijas spīdveja līga: Ansviesulis atgriežas, Mustonens - debitē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Sestdien CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē Rīgā risināsies Baltijas spīdveja līgas 2. posma sacensības. Solās būt interesants spīdvejs, jo ir vairāki spēkos apmēram līdzvētīgi motobraucēji un būs viens interesants debitants no Somijas. Sākums - plkst. 15.

Pirmajā posmā vēl pavasarī Daugavpilī uzvarēja mājinieki "Jaunības" spīdvejisti jeb "Lokomotīves" junioru otrie numuri, otrais bija Rīgas IK "Auseklis", bet trešajā vietā Somijas komanda VRT "Ankkurit". Arī Rīgā abas mūsu komandas gribēs ieņemt pirmās divas vietas, taču to nebūs viegli paveikt.
Pirmā Baltijas spīdveja līgas čempioni daugavpilieši uz Biķerniekiem atvedīs šā gada Eiropas U19 junioru čempionāta finālistu Daniilu Kolodinski, Ernestu Matjušonoku un Elvisu Avguceviču. "Loko" jaunā maiņa ir favorīte arī šajā posmā, taču spēkošanās solās būt krietni aizraujošāka nekā tas bija pirmajā posmā - toreiz vēl bija pats sezonas sākums, turklāt tagad pārējo komandu sastāvi ir spēcīgāki. Rīdziniekiem brauks abi pašreiz labākie "Ausekļa" spīdvejisti Rūdolds Sproģis un Ričards Ansviesulis. Sproģis nesen piedalījās "Lokomotīves" sastāvā Polijas junioru komandu čempionāta trijos posmos, savukārt Ansviesulis rokas savainojuma dēļ gandrīz mēnesi nav braucis un šonedēļ tikai aizvadīja pirmo treniņu. Braukt jau var, taču sacensībās viņš brauks ar ieģipsētu roku.Vēl viens "Ausekļa" pārstāvis Kristers Lumanis brauks Igaunijas komandā "J&U" kopā ar Allanu Algelstoku.
Papildus interesi rada 24 gadus vecā soma Jeses Mustonena piedalīšanās VRT "Ankkurit" rindās kopā ar Toni Hīrileinenu. Mustonens šosezon ir pieteikts Daugavpils "Lokomotīves" rindās Polijas Nice spīdveja līgā, taču pagaidām sastāvā netiek. Savus lielākos panākumus viņš līdz šim ir guvis garajā trekā jeb hipodromā, kur ticis pat līdz Grand Prix seriāla pretendentu finālam.
Spēcīgs sastāvs būs Sanktpēterburgas "Ņeva" komandai - viens no Krievijas junioru izlases dalībniekiem Ņikita Zubarevs un Ruslans Biktimirovs. Pēc savainojuma atpakaļ ir arī Daniils Ziļenskijs. Savukārt HjMK komandā no Somijas brauks brāļi Anti un Nīlo Vuolasi.

     [+] [-]

, 2019-07-13 10:26, pirms 5 gadiem
Kaut kāds TV kanāls rādīs?