Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" dosies pēc pirmās uzvaras

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" dosies pēc pirmās uzvaras
Andžejam Ļebedevam svētdien būs pirmais mačs "Loko" rindās savu līdzjutēju priekšā pēc divu gadu prombūtnes.

Pirmo Polijas Nice spīdveja līgas maču savā mototrekā Daugavpils "Lokomotīve" aizvadīs svētdien ar Gdaņskas komandu "Wybrzeze". Pirmajā mačā Tarnuvā daugavpilieši sīvā cīņā piekāpās "Unia" komandai ar 44:46 un tāpēc pirmajā mačā savu līdzjutēju priekšā (tribīnes solās būt pilnas) noskaņojums ir tikai uzvarēt. "Loko" arī ir favorīta lomā.

Treneris Nikolajs Kokins komandas sastāvā izmaiņas nav veicis. Ļoti labā formā ir komandas līderi soms Timo Lahti un Andžejs Ļebedevs, treniņos savā mototrekā ar dzinēju regulējumiem skaidrībā tika Ķasts Puodžuks un viņš cer atvest krietni vairāk punktu nekā Tarnuvā. Cerīgs sezonas sākums Vadimam Tarasenko, cerēsim, ka uzvaru garšu atcerēsies Jevgeņijs Kostigovs, bet juniori Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs mums noteikti ir spēcīgāki nekā Gdaņskas komandai. Labā līmenī jānobrauc visiem un tad uzvara neizpaliks, turklāt vēlams gūt pārliecinošu uzvaru, lai varētu cerēt uz bonuspunktu otrā riņķa mačā Gdaņskā. Pēdējos treniņos redzētais ļauj cerēt uz pozitīvu iznākumu.
Gdaņskas komanda aizvadījusi divus mačus - uzvara 49:40 viesos pār Gņezno komandu un zaudējums mājās Tarnuvas spīdvejistiem ar 40:50. Savainojuma dēļ "Wybrzeze" komandas rindās nav viena no tās potenciālajiem līderiem Jakuba Torsela, savukārt Joelu Klingu mačā Daugavpilī aizstās jaunzēlandietis Bredlijs Vilsons-Dīns. Jaunzēlandei jau sen nav tādu spīdveja zvaigžņu kā Aivens Meidžors (seškārtējs pasaules čempions) vai Berijs Brigss, taču 24 gadus vecais Vilsons-Dīns ir savas valsts pēdējo triju gadu čempions un ar viņu tiek saistītas cerības - vismaz tik daudz, lai par Jaunzēlandes spīdveju atkal runā pasaulē, Viņš jau ir guvis pieredzi britu Premjerlīgā un šosezon tieši Daugavpilī debitēs Nice līgā Polijā. Būs interesanti redzēt, ko viņš spēj pēc astoņu valstu robežu šķēršošanas, lai nokļūtu mača vietā. Gdaņskas komandas līderi ir dānis Mikels Behs (bija 3. vietā junioru pasaules čempionātā un vēl nepilnu 18 gadu vecumā atveda 8 punktus Pasaules kausa finālā, sekmēdams Dānijas izlases uzvaru), 2016. gada pasaules junioru vicečempions un tā paša gada Pasaules kausa ieguvējs ar Polijas izlasi Kristians Piščeks, divkārtējais Ekstralīgas čempions juniora lomā Gožuvas komandā un divkārtējais Eiropas junioru čempions Polijas izlases sastāvā Adrians Cifers un vēl viens bijušais pasaules junioru vicečempions (2014. gadā) Kacpers Gomuļskis. Gdaņskas komandas pamatsastāva braucēju vecums ir 23-26 gadi, tā ka tie ir sportiski ambiciozi motobraucēji ar izaugsmes iespējām. Vājāki ir 16-17 gadus vecie juniori, taču braukt prot arī viņi un izmantos jebkuru pretinieka paviršību.
Mača sākums Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā 14. aprīlī - plkst. 15. Pēc pirmās uzvaras!