Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" brauks pie "Ērgļiem" pilnā sastāvā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" brauks pie "Ērgļiem" pilnā sastāvā
Andrejs Kudrjašovs (vadībā) šosezon varētu būt "Loko" līderis, bet Francim Gustam šosezon gaidāma debija "Loko" rindās eWinner līgā.

Jau sestdien Lodzā savu pirmo Polijas eWinner spīdveja līgas (pērn - Nice spīdveja līga) maču šajā sezonā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve". Uz maču ar vietējiem "Ērgļiem" jeb "Orzel" komandu daugavpilieši brauks pilnā un pašreiz optimālajā sastāvā ar šā gada Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāju Andreju Kudrjašovu un junioru čempionu Oļegu Mihailovu priekšgalā.

"Lokomotīves" trenerim Nikolajam Kokinam šoreiz nenācās īpaši lauzīt galvu par komandas sastāvu uz maču Lodzā - visi tie, kas pagājušo svētdien piedalījās Latvijas atklātajā čempionātā un bija labākie, kā arī zviedrs Pontuss Aspgrens. Nebija jāizšķiras, kuru likt sastāvā, bet kuru atstāt malā. Šosezon uz maču drīkst pieteikt nevis 7, bet gan 8 dalībniekus, taču ar vienu nosacījumu - 8. numurs (mājiniekiem - 16. starta numurs) drīkst būt spīdvejists vecumā līdz 23 gadiem. Ja tas ir juniors (līdz 21 gadam ieskaitot), tad viņš mača laikā drīkst mainīt jebkuru, bet ja vecāks - tad tikai pieugušo.
"Loko" rindās uz maču Lodzā ar 8. numuru pieteikts 17 gadus vecais Francis Gusts, kurš no labākās puses (11 punkti, 5. vietā absolūtajā vērtējumā un trešais starp junioriem) apliecināja sevi Latvijas atklātajā čempionātā, kurā piedalījās pirmo reizi karjerā. Junioru pāris acīmredzot būs šā gada Latvijas junioru čempions un vicečempions - attiecīgi Oļegs Mihailovs (sudraba medaļa starp pieaugušajiem) un Daniils Kolodonskis (bronzas medaļa starp pieaugušajiem). Iekļauts sastāvā arī Jevgeņijs Kostigovs, kurš tikai pagājušo sestdien aizvadīja pirmo treniņu pēc savainojuma, bet nākamajā dienā Latvijas atklātajā čempionātā ar katru braucienu viņa sniegums bija arvien pārliecinošāks (plus vēl treniņi šonedēļ). Sastāvā ir visi trīs leģionāri - Andrejs Kudrjašovs un abi zviedri Linuss Sundstrēms un Pontuss Aspgrens. Kudrjašovs trešdien piedalījās Eiropas čempionāta 2. posmā Gņezno un ar 8 punktiem ieņēma 7. vietu (pirmajā braucienā - pāragrs starts, tā ka teorētiski varēja būt vēl augstāk) un vismaz pašreiz izskatās, ka tieši pēdējo triju gadu Krievijas čempions un tagad arī Latvijas čempions varētu būt komandas līderis. Sastāvā arī pieredzējušākais no pašmāju braucējiem Ķasts Puodžuks, kurš Latvijas atklātajā čempionātā brauca pārliecinoši ieņēma 4. vietu. Visi Polijas pēc ranga 2. līgā (vai pat Ekstralīgā) jau ir braukuši, bet Gustam sestdien varētu būt debija "Lokomotīves" rindās un, visticamāk, tā arī būs.
Ko liks pretī mums labi zināmais Lodzas komandas treneris Adams Skurņickis jeb "Skura", kurš savulaik bija Latvijas čempions un sekmīgi brauca arī "Lokomotīves" sastāvā? "Orzel" papildinājis sastāvu ar pieredzējušo 36 gadus veco Norbertu Košcjuhu, kurš pagājušajā sezonā bija Toruņas komandā, bet pirms tam vairākas sezonas bija viens no labākajiem šajā līgā. Vēl viens pieredzējis vīrs ir 37 gadus vecais Daniels Jeleņevskis (pērn mājās pret "Loko" atveda 13 punktus). Mazāk zināms, taču spīdvejists ar Ekstralīgas pieredzi, ir Marcins Novaks. Pieteikts arī 2018. gada Austrālijas čempions Rohans Tangeits (savulaik Elites līgas čempions Ipsvičas un Svindonas komandu rindās, 6 punkti Austrālijas GP posmā 2017. gadā) un Balakovas spīdveja audzēknis (tāpat kā Kudrjašovs mūsējo rindās) Aleksandrs Loktajevs, kurš gan brauc ar Ukrainas licenci un uz kuru cer, kā uz vienu no komandas līderiem. Juniori - jau diezgan labi zināmais Pjotrs Piuro (pērn 12. vieta Polijas junioru čempionātā) un 18 gadus vecais Vroclavas spīdveja audzēknis Mateušs Duls. Pagaidām nav aizņemta astotā vieta, taču attiecībā uz to jau minēto nosacījumu dēļ Skurņickim nav lielas izvēles - tas varētu būt tikai 20 gadus vecais juniors Eriks Borčuhs vai 17 gadus vecais vācu spīdveja talants, 2018. gada pasaules čempions un pagājušā gada vicečempions 250 kub.cm klasē Bens Ernsts. Protams, var iztikt arī bez astotā numura. Vismaz pagaidām malā paliek 39 gadus vecais dānis Hanss Andersens (4 uzvaras, 16 pjedestāli un 21 fināls GP posmos), 35 gadus vecais Miroslavs Jabloņskis un Vladimirs Boroduļins no Krievijas. Iespējams, ka "Skura" vēl kaut ko pamainīs.
Pagājušajā sezonā "Lokomotīve" zaudēja Lodzā ar 33:57, bet savā mototrekā uzvarēja ar 44:34 (mačs netika pabeigts - nenotika abi pēdējie braucieni - laika apstākļu dēl radušās treka sliktās kvalitātes dēļ, taču galarezultāts tika ieskaitīts, jo bija aizvadīti vairāk nekā puse no braucieniem).

     [+] [-]

, 2020-07-09 19:53, pirms 4 gadiem
Bij kādreiz tāda poļu filma Brīnumdaris pie stūres...
Džeks ar pirmo reizi uzvarēja gan rallijā, gan spīdvejā...
Tiesa viņu pirms starta brīdināja, ka mocim bremžu nav...
Nu tad šis arī mauca...
🤩