Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" uzvar arī Pilā, taču zaudē labāko junioru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" uzvar arī Pilā, taču zaudē labāko junioru
Jūnass Kīlmekorpi Pilā uzvarēja piecos braucienos no pieciem.

Sesto uzvaru sestajā Polijas Nice spīdveja līgas čempionāta mačā svētdien guva Daugavpils "Lokomotīve", taču uz kādu laiku zaud;eja savu labāko junioru Jevgeņiju Kostigovu, kurš jau 2. braucienā pretinieka vainas dēļ piedzīvoja kritienu un tika nogādāts vietējā slimnīcā. "Loko" uzvarēja vietējo komandu "Polonia" ar 49:40 un joprojām ir vienīgā komanda Nice līgā, kurai ir tikai uzvaras.

Uz vicelīdera un līdera maču Pilas mototrekā atnāca 7500 skatītāju un viņu kļuva par lieciniekiem aizraujošai divcīņai - 9 no 15 braucieniem beidzās neizšķirti 3:3, kas tikai lieku reizi liecina par to, cik sīva bija spēkošanās.
Diemžēl jau otrajā jeb junioru braucienā (pirmajā Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs atveda 4:2 uzvaru) mājinieku motobraucējs Arkadiušs Pavlaks netika galā ar savu motociklu, tas tika uzrauts gaisā un ietriecās tieši Kostigovam galvā... Sākotnēji pat bija aizdomas par kakla skriemeļa lūzumu, taču par laimi prognoze izrādījās kļūdaina un Jevgeņijam tika konstatēts "tikai" kājas lūzums. Pavlaks braucienā tika diskvalificēts, bet brauciena atkārtojumā Dāvis Kurmis piekāpās Mikam Tžensiokam. Viena punkta pārsvaru "Loko" turēja līdz 6. braucienam, kurā Fredriks Lindgrens un Andžejs Ļebedevs atveda 5:1 uzvaru un panāca 20:15. Vēl viena 5:1 uzvara Puodžuka un Bogdanova izpildījumā 8. braucienā deva jau 9 punktu pārsvaru - 28:19, bet trešā 5:1 uzvara, ko 13. braucienā atveda Jūnass Kīlmekorpi un Ļebedevs, nodrošināja "Lokomotīvei" uzvaru mačā divus braucienus pirms tā beigām - 45:32.
Maksimālo punktu skaitu - 15 no 15 - atveda Kīlmekorpi, pa 10 punktiem Bogdanovam un Lindgrenam (viņš un Kīlmekorpi sestdien iekļuva GP pretendentu pusfinālā), pa 6 punktiem - Puodžukam un Ļebedevam, 2 punkti - Kurmim.
Mājinieku treneris pēc mača izteica nožēlu par Kostigova savainojumu un secināja, ka "Lokomotīve" ir cienīga braukt Ekstralīgā, kur viņš daugavpiliešiem arī novēlēja iekļūt.
Nākamais mačs "Lokomotīvei" būs 22. maijā savā mototrekā ar Čenstohovas "Wlokniarz". Ar 12 punktiem sešos mačos daugavpilieši ir Nice līgas līderi, 10 punkti 7 mačos ir Žešuvas "Stal", 8 punkti 5 mačos - Lodzas "Orzel", 8 punkti 7 mačos - Pilas "Polonia"un 8 punkti 6 mačos - Gdaņskas "Wybrzeze".