Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs sekmē pakaļdzīšanos un uzvaru, Gustam - zaudējums

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs sekmē pakaļdzīšanos un uzvaru, Gustam - zaudējums
Andžejs Ļebedevs (pa kreisi) un Timo Lahti.

Latvijas spīdvejistu pārstāvētajām komandām Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā - uzvara un zaudējums. Andžejs Ļebedevs kļuva par vienu no galvenajiem lūzuma radīšanā mačā gaitā, bet Franča Gusta pārstāvētajai komandai zaudējums pret līderi.

"Rospiggarna Hallstavik" savā mototrekā uzņēma Molillas komandu "Dackarna" un pēc pirmajiem četriem braucieniem zaudēja ar 6:18. Otrajā braucienu sērijā radās cerība uz izglābšanos, ko sekmēja arī Andžeja Ļebedeva un Adriana Miedziņska uzvar ar 4:2 savā braucienā (otrais finišēja Daugavpils "Optibet Lokomtīve" leģionārs anglis Adams Eliss) - pēc 7. brauciena jau vairs tikai 19:23. Četru punktu paŗsvaru viesi turēja līdz pat 11. braucienam, kurā Miedziņskis un bijušais "Loko" leģionārs soms Timo Lahti uzvarēja ar 5:1, panākdami 33:33 summā. Pirmo reizi izvirzīties vadībā jau nākamajā braucienā neizdevās - Viktors Palovāra uzvarēja, taču bet Ļebedevs piedzīvoja kritienu. 3:3. Neizšķirts bija arī pirms pēdējiem diviem braucieniem - 39:39.
Priekšpēdējā braucienā 5:1 uzvaru atveda Ļebedevs (uzvarēja) un Palovāra, kuriem izdevās apsteigt arī šā gada SGP seriāla vicelīderi poli Maceju Janovski (pēc kritiena vienā no braucieniem maču turpināja, bet vairs ne tiki pārliecinoši - uzvaras pirmajos divos savos braucienos, bet tad - pāragrs starts, kritiens, ceturtā vieta...) - 44:40 pirms pēdējā brauciena. 15. braucienā punktu pielika Lahti un Kims Nllsons - 4:2 un visā mačā uzvara ar 48:42. Pēc šīs uzvaras "Rospiggarna Hallstavik" pakāpās turnīra tabulā uz 5. vietu.
Andžeja Ļebedeva rēķinā - 9 punkti, savukārt Elisam viesu rindās - 4 punkti (3 braucieni).
"Masarna Avesta" viesos tikās ar vienu no pretendentēm uz titulu Eskilstūnas komandu "Smederna" un likumsakarīgi zaudēja - 36:54. Francim Gustam viesu rindās 6 punkti sešos braucienos (viena uzvara). Eskilstūnas komanda joprojām ne reizes nav zaudējusi un ar 11 no 12 iespējamajiem punktiem ir līdere, bet Avestas komanda ar 2 punktiem atrodas 8. vietā. Tiesa, līdz sestajai vietai ir tikai viens punkts, bet līdz piektajai - divi punkti.