Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Podžuks un Bogdanovs pretendentu finālā, Krievija un Austrālija paliek bez līderiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Podžuks un Bogdanovs pretendentu finālā, Krievija un Austrālija paliek bez līderiem
Pasaules čempionam Krisam Holderam nāksies ilgāku laiku ārstēties.

Sestdien Žarnovicas mototrekā Slovākijā risināsies Eiropas čempionāta fināla pretendentu izšķirīgās sacensības spīdvejā, kurās piedalīsies arī daugavpilieši Kjasts Podžuks un Maksims Bogdanovs. Savukārt tieši pēc nedēļas Latvijas spīdveja izlase debitēs pasaules kausa izcīņas pusfinālā Čenstohovā, kur divi no konkurentiem - Krievija un Austrālija - startēs bez saviem līderiem jeb pirmajiem numuriem - attiecīgi pašreizējā Grand Prix seriāla līdera Emīla Saifutdinova un pašreizējā pasaules čempiona Krisa Holdera.

Žarnovicā mūsējiem ir jātiek starp 9 labākajiem, lai iegūtu tiesības piedalīties Eiropas čempionāta četros finālposmos (tos pirmo reizi translēs Eurosport TV). To nebūs viegli izdarīt, taču tā arī nav neiespējamā misija.
Žarnovicā startēs trīs Polijas spīdvejisti un visi viņi ir starp favorītiem - Roberts Miškovjaks, Sebastians Ulameks un Gžegožs Zengota. Vieni no galvenajiem favorītiem ir 2011. gada Eiropas čempions, mums labi zināmais Grigorijs Laguta, mājinieks, šā gada GP seriāla dalībnieks Martins Vaculiks, dānis Hanss Andersens,un horvāts Jurica Pavličs. Vēl jāpiemin pieredzējušo zviedru Peteru Karlsonu, Daugavpils "Lokomotīves" braucēju Romānu Považniju, dāni Leonu Madsenu, ukraini Andreju Karpovu, dāni Leonu Madsenu...
Pirmajiem deviņiem finālā pievienosies trīskārtējais pasaules čempions dānis Nikijs Pedersens, pašreizējais GP seriāla līderis Emīls Saifutdinovs (pirmais finālposms būs 27. jūlijā, bet "Seifs" cer atgriezties ierindā 21. jūlijā), viens no slavenākajiem pasaules spīdvejistiem polis Tomašs Gollobs, pašreizējais GP seriāla vicelīderis anglis Tais Vofindens un 2011. gada pasaules vicečempions zviedrs Andreass Junsons.

Sacensību sākums Žarnovicā - plkst. 16 pēc Latvijas laika. Bogdanovam ir 6. starta numurs un viņš savā pirmajā braucienā tiksies ar Vaculiku, Považniju un Karpovu, savukārt Podžukam ir 12. starta numurs un viņa pirmie trīs pretinieki būs čehs Zdeneks Simota, Madsens un Laguta.

Pēc nedēļas - 13. jūlijā - Čenstohovas mototrekā Latvijas spīdveja izlase debitēs Pasaules kausa pusfinālā. Mūsu pretinieki - mājinieki poļi, kā arī Austrālijas un Krievijas izlases. Krievijas izlasē kājas savainojuma dēļ nebūs tās līdera un pašreizējā GP seriāla līdera Emīla Saifutdinova, nav iekļauts komandā arī tās pērnā gada kapteinis (Krievija pērn ieguva bronzas medaļas) Romāns Považnijs. Kopā ar brāļiem Grigoriju un Artjomu Lagutām izlasē ir divi jauni un talantīgi spīdvejisti - 22 gadus vecais Andrejs Kudrjašovs un 18 gadus vecais Viktors Kulakovs.
Smagu triecienu piektdien piedzīvoja Austrālijas izlase - britu Elites līgas mačā smagus savainojumus guva pašreizējais pasaules čempions un viens no šīs sezonas GP seriāla līderiem Kriss Holders. "Chrispy" piedzīvoja kritienu mača pēdējā braucienā, pēc kura viņam tika konstatēts gurna, apakšdelma un papēža lūzums. Gaida ilgāka ārstēšanās. Darsijam Vordam (nupat uzvarēja GP posmā Kopenhāgenā),Trojam Batčeloram un izlases debitantam Džeisonam Doilam klāt varētu nākt Deivijs Vots, Kamerons Vudvords vai Dakota Norts.
Polijas izlasē pieteikti Tomašs Gollobs, Jaroslavs Hampels, Kžištofs Kaspžaks un Macejs Janovskis, Latvijas izlasē brauks Kjasts Podžuks (komandas kapteinis), Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs un Vjačeslavs Giruckis.

Pirmās vietas ieguvēji pusfinālā uzreiz tiek finālā, bet otrā un trešā vieta kopā ar otra pusfināla (Zviedrija, Dānija, Lielbritānija un ASV tiksies 15. jūlijā Anglijā) otro un trešo vietu sacentīsies vēl par vienu ceļazīmi uz finālu (18. jūlijā Prāgā), kurā vieta jau ir mājiniekiem čehiem. Fināls - 20. jūlijā Prāgā. Abus pusfinālus, pēdējās cerības pusfinālu un finālu translēs Viasat Sport Baltic TV kanāls.

     [+] [-]

, 2013-07-06 11:22, pirms 11 gadiem
Par Kjastu Podžuku!

     [+] [-]

, 2013-07-06 16:56, pirms 11 gadiem
Vai tie ir braucēji!Kam viņi var radīt konkurenci,regulāri braukdami 3un 4 pozīcijā. Esiet taču vienreiz objektīvs komentāros!

     [+] [-]

, 2013-07-06 19:08, pirms 11 gadiem
Challenge IME w Żarnowicy (6 lipca 2013) -...
Kjasts gandrīz finālā. Šogad labi brauc, tā kā kurš vēl ir objektīvs.