Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gan izlaista uzvara, gan izglābšanās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gan izlaista uzvara, gan izglābšanās
Niks Moriss starp diviem viesu motobraucējiem.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda Polijas 2. līgas mačā ar Pilas komandu "Polonia" četrus braucienus pirms beigām bija vadībā ar 38:28, bet tomēr nenoturēja uzvaru - 45:45. Vēl vairāk - pēdējā braucienā varēja arī zaudēt maču...

Sākums vairāk nekā 4500 skatītāju klātbūtnē padevās vairāk nekā labs - 5:1 uzvara pirmajā braucienā Ķastam Puodžukam un Jevgeņijam Kostigovam, 5:1 uzvara junioru braucienā Ričardam Ansviesulim un Ernestam Matjušonokam. Pēc pirmajiem četriem braucieniem - 16:8. Taču viesi, it īpaši viņu līderi un pieredzējušākie braucēji, diezgan ātri pielāgojās mototreka celiņam, veica nepieciešamās korekcijas motociklu regulējumos un daugavpiliešiem nekādi neizdevās palielināt pārsvaru. Pēc Daniila Kolodinska un Ķasta Puodžuka uzvaras ar 4:2 9. braucienā pirmo reizi izdevās iegūt desmit punktu pārsvaru - 32:22. Divi neizšķirti un desmit punktu pārsvars saglabāts arī četrus braucienus pirms beigām, taču tad 12. braucienā 1:5 zaudējums Kostigovam un Matjušonokam - vairs tikai 39:33. Labi, ka Nikam Morisam izdevās uzvarēt 13. braucienā un pirms pēdējiem diviem braucieniem saglabāt 6 punktu pārsvaru - 42:36.

Viesu treneris Valdemārs Cisoņs prasmīgi izmantoja braucēju maiņas un taktiskās rezerves. Bija skaidrs, ka abos pēdējos braucienos Pilas komandā startēs abi tās līderi Adrians Cīfers un zviedrs Peters Jungs. 14. braucienā Kolodinskis un Kostigovs zaudēja ar 1:5 - vairs tikai 43:41 pirms pēdējā brauciena. Vēlreiz Cīfers un Jungs, bet tagad pret Morisu un Puodžuku. Te mājiniekiem paveicās - Moriss bija otrais, bet bez jebkādas garantijas par otrās vietas saglabāšanu, kad viņš pēkšņi pirmā apļa otrajā līkumā pārstāja braukt - esot pamanījis sarkano gaismu luksoforā spēgtajā parkā, nolēmis, ka brauciens apturēts... Pēc vāirākkārtejas video skatīšanās tiesnesis nolēma braucienu atkārtot ar visi četru piedalīšanos. Atkal lielisks starts Cīferam, bet Moriss atkal otrais un līdz pēdējiem metriem austrālietis centās poli apsteigt, taču neizdevās. Puodžuks mēģināja ķert Jungu, taču arī neveiksmīgi - 2:4 un summā 45:45.

Kā pietrūka, lai uzvarētu? Mazāk punktu nekā pēdējos divos mačos šoreiz atveda juniori - pēc uzvaras ar 5:1 junioru braucienā ne Ansviesulim, ne Matjušonokam vairs neizdevās iegūt nevienu punktu. Iepriekšējos divos mačos viņiem kopā abija attiecīgi 15 un 14 punkti, bet tagad - tikai 5 punkti. Vāji nobrauca Kostigovs - tikai 5 punkti piecos braucienos vienam no komandas pamatsastāva braucējiem un turklāt vēl savā mototrekā - tas ir krietni par maz. Pietrūka arī stabilitātes - Puodžuks sāka ar divām uzvarām, bet tad divos braucienos atveda tikai vienu punktu. Teicami maču sāka Kolodinskis - astoņi punkti pirmajos trijos braucienos, bet arī viņam tikai punkts pēdējos divos braucienos. Stabils bija tikai Moriss - 11 punktu, nevar neko īpaši pārmest dānim Kevinam Jūlam Pedersenam, kura rēķinā 5 punkti trijos braucienos. Prasās arī būtiska celiņa uzlabošana "Lokomotīves" spīdveja stadionā - tas ir kvalitatīvs, taču ātri veidojas tā saukta sliede, celiņa ārmala apdzīšanai praktiski nav izmantojama, kas apgrūtina apdzīšanas iespējas un līdz ar to pārāk daudz izšķiras startā un pirmajā līkumā vai pirmajā aplī.

Savukārt Pilas komanda apliecināja, ka sezonas gaitā. iesaistot sastāvā Cīferu un Jungu, tā kļuvusi krietni spēcīgāka un noteikti spēkosies par tikšanu četriniekā. Nākamais mačs "Optibet Lokomotīve" būs atkal ar Pilas komandu, tikai tagad jau viesos - 17. jūnijā. Pārmaiņas sastāvā? Nav jau lielas izvēles. Iespējams, ka atkal derētu uzaicināt zviedru junioru Gustavu Grānu, kurš nupat GP2 posmā iekļuva pusfinālā. Vispār jau attiecībā uz sastāva komplektēšanu un braucēju salikšanu pa numuriem daugavpiliešiem ir ... interesanta situācija. Izrādās, ka to visu lemj nevis komandas treneris Nikolajs Kokins, bet gan valdes pārstāvis Edgars Kucins (katrā ziņā ar Kokinu viņš nekonsultējas). Parasti gan pirms mača, gan mača laikā attiecībā uz maiņām, uz braucēju izvēli 14. un 15. braucienam bija kolektīva lemšana, bet tagad, izskatās, ka tā vairs nenotiek. Pārrunas notiek, bet ne lemšana.

Kokinam, starp citu, bija cita izvēle 14. braucienam, bet... Nesaku, ka šāda pieeja ir slikta vai nepareiza, to rādīs laiks, taču tad jau arī par galaiznākumu būtu jāprasa ne jau trenerim Kokinam... Slēgtajā parkā ar padomu braucējiem centās palīdzēt arī Andžejs Ļebedevs, kuram aizvadītās nedēļas nogalē nebija sacensību un tādos gadījumos viņš parasti ir kopā ar dzimtās pilsētas komandu. Nepalīdzēja arī tas.

     [+] [-]

, 2023-06-05 11:55, pirms 11 mēnešiem
Tiešām bēdīgi...