Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vai "Lokomotīve" jau šodien pabeigs sezonu?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vai "Lokomotīve" jau šodien pabeigs sezonu?
Vadībā - Andžejs Ļebedevs. Šovakar tā jābūt pēc iespējas biežāk.

Polijas Nice spīdveja līgas regulārā čempionāta pēdējā mačā Daugavpils "Lokomotīve" šovakar savā mototrekā uzņems Tarnuvas komandu "Unia". Tikai uzvara ar triju vai vairāk punktu pārsvaru (pirmā riņā mačā viesos "Loko" zaudēja ar 44:46) dos papildus punktu un 3 punktus par uzvaru, kas garantēs 6. vietu turnīra tabulā un izvairīšanos no diviem papildmačiem ar 2. līgas vicečempionu par vietu Nice līgā. Tiesa, ir varianti...

Pašreiz "Lokomotīvei" ir 8 punkti, bet Lodzas "Orzel" komandai - 7 punkti un tā šodien viesos tiksies ar Ostruvas spīdvejistiem. Mačs Ostruvā sāksies plkst. 15.30 pēc Latvijas laika, bet mačs Daugavpilī - plkst. 18. Līdz tam jau zināsim, kāda ir situācija, taču tas nemazinās mājinieku vēlmi uzvarēt. Cita lieta, ka tad spriedze būs krietni mazāka.
Tarnuvas komandas rēķinā pašreiz ir 17 punktu un tā gatavojas pusfināliem, taču viesi tik un tā būs noskaņojušies uzvarēt - pusfinālā neviens negrib tikties ar Ribņikas ROW. "Unia" rindās gan nebūs viena no tās līderiem un pagājušās sezonas "Loko" līdera zviedra Petera Ljunga - viņam ir nelieli savainojumi un tāpēc nepieciešama pauze. Zviedru visticamāk aizstās Arturs Čaja (6. vieta 2013. gada Eiropas junioru čempionātā, tā paša gada Eiropas junioru čempions Polijas izlases sastāvā). Bez Ljunga Tarnuvas komanda noteikti būs vājāka, taču par zemu to novērtēt nav ieteicams - vēl taču ir Vikors Kulakovs, kurš aizvada vienu no savām labākajām sezonām, Arturs Mročka, Daniels Kačmareks, Ernests Koza, jau minētais Čaja un labs juniors Mateušs Čerņaks.
"Lokomotīves" treneris Nikolajs Kokins šoreiz nevarēs rēķināties ar vienu no labākajiem junioriem Artjomu Trofimovu - vēl jāiztur pauzi pēc smadzeņu satricinājuma. Viņu aizstās Dāvis Kurmis. Pārējais sastāvs jau ierastais - Andžejs Ļebedevs, Timo Lahti, Ķasts Puodžuks, Jevgeņijs Kostigovs, Vadims Tarasenko un juniors Oļehs Mihailovs.
Nedēļas nogalē vairāki Latvijas spīdvejisti piedalījās Somijas komandu čempionātā un Baltijas līgas trešajā posmā Somijā. Baltijas līgas posms šoreiz bija bez Daugavpils "Jaunības" (nepietika braucēju visām sacensībām, kas pagājušajā nedēļā notika) un tas padara vēl aizraujošāku spēkošanos par uzvaru kopvērtējumā. Varkausas mototrekā uzvarēja HjMK "Kojotit", bet otrais bija Rīgas IK "Auseklis" - attiecīgi 24 un 20 punktu (Ričards Ansviesulis - 12, Rūdolfs Sproģis - 8) un tagad pirms pēdējiem diviem posmiem 24. augustā Kohtlanīmmē (Igaunija) un 5. septembrī Rīgā ir uzreiz četri pretendenti uz pirmo vietu sezonas kopvērtējumā - Sanktpēterburgas "Ņeva" rēķinā ir 22 punkti, pa 21 punktam ir "Jaunībai" un "Auseklim", 20 punkti ir "Kojotit" un 19 punktu ir "Ankkurit" komandai.
Šodien risināsies individuālais Baltijas līgas čempionāts.
Somijas čempionāta posmā Kūsankoski piedalījās vairāki "Loko" spīdvejisti. Kopā ar brāļiem Timo un Tēmu Lahti "Mad-Croc" komandā brauca Tarasenko un šis trio arī pārliecinoši uzvarēja - 44 punkti (Tēmu Lahti - 17, Tarasenko - 15 punktu). 32 punktus ieguva "RTC-Racing" komanda, kuras rindās bija Puodžuks (16) un Mihailovs (12), savukārt trešā ar 22 punktiem "Porin Nopea Racing" komanda, kuras rindās bija Kurmis (12). Rīgas komandā šoreiz brauca Ansviesulis, Ruslans Biktimirovs un Daniils Zeļenskis - 12 punktu, no kuriem 7 bija Ansviešuļa rēķinā.
Nodrošinot sev vietu Nice līgā, "Loko" šovakar jau pabeigs sezonu. Jau 4. augustā sezona beigsies vēl trim Nice līgas komandām. Par to jau pasmējās poļu kolēģi - ko komandām un braucējiem darīt visu augustu un septembri? Tiem, kuri ir citu valstu klubos, sacensības būs, vēl būs kādas starptautiskas sacensības, vēl ir junioru pasaules un Eiropas čempionāti u.tt., taču tik un tā jādomā, lai sezonas finišs nepienāk tik ātri. 18. augustā Daugavpilī ir iecerēts Latvijas atklātais čempionāts, taču precīzs šo sacensību datums būs zināms tuvākajās dienās.