Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Oļegam Mihailovam un Francim Gustam līgumi Zviedrijas spīdveja līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Divi no talantīgākajiem Latvijas spīdvejistiem Oļegs Mihailovs un Francis Gusts parakstījuši līgumus ar Zviedrijas spīdveja līgas - BAUHAUS-ligan - komandām - attiecīgi ar "Rospiggarna Hallstavik" un "Masarna Avesta". Abi, protams, paliek arī Daugavpils "Lokomotīves" rindās, ar kuru centīsies atgriezties Polijas spīdveja 1. līgā.

Aizvadītajā sezonā Mihailovs un Gusts bija "Lokomotīves" junioru pirmais pāris un pārliecinoši spēcīgākais junioru pāris Polijas 1. līgā (summā nezaudēja nevienā junioru braucienā). Oļegs pērn trešo reizi kļuva par Latvijas junioru čempionu un bija otrais kopējā ieskaitē, bet Francis savā pirmajā Latvijas čempionātā ieguva bronzas medaļu junioru konkurencē, kā arī bija 5. vietā kopējā ieskaitē. Abi kopā viņi kaldināja Latvijas junioru lielākos panākumus pagājušajā sezonā, bet Mihailovs vēl arī ieguva bronzas medaļu junioru pasaules čempionātā, kā arī kopā ar Andžeju Ļebedevu un Jevgeņiju Kostigovu ieguva "sudrabu" Eiropas čempionātā pāriem. Gan 21 gadu vecajam Oļegam, gan 18 gadus vecajam Francim līgumi Zviedrijā ir pirmie līgumi ar ārzemju klubiem abu karjerā.
"Rospiggarna Hallstavik" rindās savulaik brauca Andžejs Ļebedevs (viņš arī šosezon būs Eskilstūnas "Smederna" sastāvā), šī komanda ir pieckārtēja Zviedrijas čempione (pēdējo reizi 2016. gadā). Tās rindās ir bijušais "Lokomotīves" līderis soms Timo Lahti, britu talants Daniels Bjūlijs, dānis Kenets Hansens, vācieši Kais Hulkenbeks un Ēriks Riss, spēcīgie poļi Patriks Dudeks (2017. gada pasaules vicečempions) un Adrians Miedziņskis, viens no labākajiem zviedru spīdvejistiem Kims Nilsons, krievs Andrejs Kudrjašovs, kurš pērn bija Daugavpils komandas rindās un talantīgi zviedru juniori.
"Masarna Avesta" rindās savulaik vairākas sezonas viens no līderiem bija Maksims Bogdanovs. Pagājušajā gadā komanda pēc 20 gadu pārtraukuma atkal kļuva par Zviedrijas čempioni. Tās rindās ir tādi pazīstami meistari kā francūzis Dāvids Bellego, vācietis Martins Smolinskis, brāļi Pjotrs un Pžemislavs Pavļicki no Polijas, jaunā dāņu cerība Patriks Hansens, atrodams komandas sastāvā arī Antonio Lindbeks, kurš pērn paziņoja par karjeras beigšanu...
Nav zināms, cik bieži Mihailovs un Gusts tiks aicināti piedalīties BAUHAUS-ligan čempionātā, taču iespēja abiem tiks dota un tālāk jau viss būds atkarīgs no pašiem. Zviedrijas spīdveja līgas čempionāts sāksies 4. maijā un jau pirmajā kārtā "Masarna Avesta" savā mototrekā uzņems Eskilstūnas "Smederna", bet "Rospiggarna Hallstavik" pirmais mačs paredzēts 6. maijā viesos ar "Vetlanda". .