Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē uzvar Velsas rallijā, Tanaks finišā zaudē tikai desmit sekundes

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē uzvar Velsas rallijā, Tanaks finišā zaudē tikai desmit sekundes
Ots Tanaks
Foto: facebook.com/otttanakfanpage

Pasaules rallija čempionāta priekšpēdējais posms, kas norisinājās Velsā, noslēdzies ar "Volkswagen Motorsport" komandas pilota Sebastjēna Ožjē uzvaru, kamēr ārkārtīgi ātrs sacīkšu pēdējā dienā bija igaunis Ots Tanaks.

"Dmack World Rally Team" komandu pārstāvošais Tanaks pēc piektdienas ātrumposmiem bija 37 sekundes aiz Ožjē, jau tobrīd ieņemot otro vietu, bet sestdien viņam izdevās pat pietuvoties, un pirms svētdienas ātrumposmiem abu starpā bija 33 sekundes.

Tanaks nedomāja padoties un uzvarēja visos sešos ātrumposmos, kas notika rallija trešajā dienā, finišā uzvarētājam Ožjē zaudējot tikai desmit sekundes. Rezultātā Ožjē izcīnīja piekto uzvaru sezonā un jau ceturto pēc kārtas, kamēr Tanaks atkārtojis savas karjeras augstāko sasniegumu. Jāpiemin, ka arī Polijas posmā šogad viņš finišēja otrais, toreiz par pusminūti piekāpjoties Andreasam Mikelsenam.

Šajā reizē Mikelsenam bija problēmas ar mašīnu, un viņš finišēja tikai 11. vietā, zaudējot otro pozīciju pasaules čempionāta kopvērtējumā. Tikmēr uz otro vietu pacēlies "Hyundai Motorsport" vienības sportists Tjerī Noivils, kuram Velsā trešā pozīcija. Jau piektdienas noslēgumā viņš ieņēma trešo vietu un nosargāja to līdz finišam. Lai gan ilgu laiku no Noivila tālu neatpalika komandas biedrs Heidens Padons, beļģis neļāva viņam pietuvoties un finišā abus šķīra 19 sekundes.

Piekto vietu izcīnīja Kriss Mīke no "Abu Dhabi Total World Rally Team". Viņa komandas biedrs Kreigs Brīns Velsā avarēja un izstājās, bet sacīkstēs pēc traumu izdziedēšanas atgriezās Stefans Lefevrs, gūstot devīto vietu.

WRC2 klasē Lielbritānijas posmā dubultuzvara "Škoda" rūpnīcas komandai - Esapeka Lapi izcīnīja uzvaru, kamēr pusminūti viņam zaudēja Pontuss Tidemands. Vēl pēc tikai 1.1 sekundes finišēja Tēmu Suninens, kurš vien pēdējā posmā no otrās vietas atkrita uz trešo.

Pasaules rallija čempionātā atlicis vairs tikai viens posms, kas no 18. līdz 20. novembrim risināsies tālajā Austrālijā.

Velsas rallija Top 10 rezultāti

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēVolkswagen MotorsportVolkswagen Polo R WRC3:14:30.2
2.Ots TanaksDMACK World Rally TeamFord Fiesta RS WRC+10.2
3.Tjerī NoivilsHyundai MotorsportHyundai NG i20 WRC+1:35.4
4.Haidens PadonsHyundai Motorsport NHyundai NG i20 WRC+1:54.9
5.Kriss MīkeAbu Dhabi Total World Rally TeamCitroën DS3 WRC+2:35.2
6.Danijs SordoHyundai MotorsportHyundai NG i20 WRC+4:02.6
7.Jari-Mati LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen Polo R WRC+4:28.3
8.Madss OstbergsM-Sport World Rally TeamFord Fiesta RS WRC+4:38.3
9.Stefans LefevrsAbu Dhabi Total World Rally TeamCitroën DS3 WRC+7:12.2
10.Eriks KamilliM-Sport World Rally TeamFord Fiesta RS WRC+8:19.3