Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs cīņā par "Gymkhana Grid" trešo vietu uzveic Kenu Bloku

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs cīņā par "Gymkhana Grid" trešo vietu uzveic Kenu Bloku
Reinis Nitišs
Foto: facebook.com/ReinisNitissOfficial

Ar izcīnītu trešo vietu "Gymkhana Grid" finālsacensības Grieķijā izdevies noslēgt latviešu rallijkrosa zvaigznei Reinim Nitišam, kurš pusfinālā piekāpās titulētajam Peteram Solbergam, bet pēdējā duelī uzveica Kenu Bloku.

Pēc sestdien notikušajām kvalifikācijas sacensībām Nitišs ierindojās augstajā ceturtajā pozīcijā, tāpat pie iespējas cīņu turpināt svētdien tika latviešu rallists Māris Neikšāns, kurš bija devītais. Abi censoņi uz Grieķiju bija devušies ar "Mitsubishi Lancer Evo" automašīnām.

Svētdienas izšķirošie braucieni sākās ar astotdaļfināliem jeb "Top 16" cīņām, kur Neikšānam pretī stājās Džeimss Stīvenss ("Subaru"). Abos dueļos uzvarēja Stīvenss, kā rezultātā Neikšānam sacīkstes bija beigušās.

Nitišs savā astotdaļfināla cīņā tikmēr mērojās spēkiem ar vietējo sportistu Panosu Kirkosu ("Mitsubishi"). Abos braucienos Kirkoss bija mazliet ātrāks, taču abas reizes bija nogāzis pa šķērslim, katrā no cīņām saņemot divu sekunžu sodu. Tiesnešiem par uzvarētāju nācās atzīt Nitišu.

Pusfinālā Nitišam jau bija daudz slavenāks pretinieks - norvēģis Peters Solbergs ("Citroen"), kurš ir pagājušo divu sezonu pasaules čempions un šī gada pasaules vicečempions rallijkrosā. Pirms tam uzveicis Neikšānu uzvarējušo Stīvensu, pusfinālā Solbergs abus braucienus veica ātrāk nekā minūtē, un, lai gan Nitišs demonstrēja labu ātrumu, tomēr bija spiets atzīt konkurenta pārākumu.

Tikmēr Kens Bloks ("Ford") pusfinālā bija piekāpies Laiemam Doranam ("Citroen") un cīņā par trešo vietu tikās ar Nitišu. Abos braucienos Bloks spēja būt ātrāks, taču abas reizes aizķēra kādu no trasē izvietotajiem objektiem, par ko pienācās soda sekundes, tāpēc pie trešās vietas šī gada "Gymkhana Grid" finālsacensībās tika Nitišs.

Finālā ļoti pārliecinošu sniegumu rādīja abi līdz izšķirošajai cīņai tikušie sportisti, abi savus braucienus veicot mazāk nekā minūtē. Nedaudz ātrāks par Laiemu Doranu tomēr izrādījās Peters Solbergs, kļūstot par sacīkšu uzvarētāju. Doranam līdz ar to otrā vieta, Reinim Nitišam - trešā, bet Kens Bloks ierindojās ceturtajā vietā.

     [+] [-]

, 2016-10-30 20:21, pirms 8 gadiem
Varbūt uz nākamo PČ rallijkrosā arī var braukt ar šīm mašīnām un būs komanda no latvijas

     [+] [-]

, 2016-10-30 22:31, pirms 8 gadiem
gan jau kāds eiropas dops būtu pa kabatai, bet ne jau visa sezona