Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Evans: ''Zinām, ka šīs mašīnas ir drošas, un šāda avārija to vēlreiz apstiprina'' (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Evans: ''Zinām, ka šīs mašīnas ir drošas, un šāda avārija to vēlreiz apstiprina'' (+video)
Evansa automašīna pēc avārijas

''Mēs ielidojām kokos, braucot ar piekto vai sesto pārnesumu. Tas notika ātri,'' Igaunijas ''Louna-Eesti'' rallijā piedzīvoto avāriju komentē Elfins Evans.

Igaunijas ''Louna-Eesti'' rallijā uz starta izgāja vairāki pasaules rallija čempionāta braucēji, kuru vidū bija arī Elfins Evans no ''Toyota'' vienības. Diemžēl rallija piektajā ātrumposmā Evans, kurš tobrīd cīnījās par trešo/ceturto pozīciju, piedzīvoja iespaidīgu avāriju.

''Vienā no līkumiem iebraucu nedaudz par ātru. Redzēju, ka iekšmalā ir gara zāle, taču nolēmu turēt savu trajektoriju. Visticamāk, tajā vietā biju riepas tiesas platumā no ceļa. Diemžēl līkuma iekšmalā bija paslēpies koka celms, kas arī izraisīja šo avāriju. Kad tu brauc tik lielā ātrumā, tur nav iespēja izvairīties. Mēs ielidojām kokos, braucot ar piekto vai sesto pārnesumu. Tas notika ātri,'' saka Elfins Evans.

Par laimi, ne pilots, ne stūrmanis negadījumā necieta, ko gan nevar teikt par automašīnu, kas sākotnēji izskatījās ļoti stipri sasista. Taču vēlāk noskaidrojās, ka bojājumi nav tik smagi. ''Mēs zinām, ka šīs mašīnas ir drošas, un šādas avārijas to tikai vēlreiz apstiprina. Automašīnas bojājumi ir kosmētiski. Ņemot vērā, ka ielidojām kokos, ļoti daudz cieta mašīnas ārpuse, taču drošības konstrukcija necieta.''

Kā piebilda Evansa stūrmanis, tad ''Drošības jostas un mašīnas drošība paveica savu darbu. Jā, ir nelielas sāpes, taču tas ir no siksnām. Tas arī viss. Šajā avārijā man bija šoks. Kad jūs kaut kam trāpāt, kas paslēpies zālē un jūs to neredzat, tad tādas lietas jūs vienkārši negaidāt. Kad mašīna slīd, jūs jau varat sākt aizdomāties, ka var notikt avārija, tāpēc jūs tam esat gatavs. Bet šī avārija bija kā iemests spridzeklis automašīnā. Vienā brīdī viss ir labi, bet jau nākamajā seko milzīgs troksnis un automašīna atrodas prom no ceļa,” tā Skots Martins.

Auto pēc avārijas:

Izmantotie resursi:
All rallying. One source.