Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jāņa Baumaņa neveiksmīgā Lidenhila

Juris Grīns
Juris Grīns

Jāņa Baumaņa neveiksmīgā Lidenhila
Jānis Baumanis

Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē startējušajam Jānim Baumanim sacīkste Lidenhilā izvērtās nepatīkama, jo svītru cerībām uz panākumu pārvilka jau treniņos piedzīvotais motora defekts. Jānis un viņa komanda stāsta, kāds Lielbritānijas posms izskatījās viņu acīm.

Apņēmīgā piektdiena

Pirms cīņas Jānis ziņoja, ka automašīnai pēc Portugāles posma nozīmīgi darbi nav bijuši nepieciešami, komandas mehāniķi un inženieri auto bija pilnībā sagatavojuši nedēļas nogalei. Auto jau ieguvis interesantāku vizuālo dizainu pateicoties sponsoru uzlīmēm, komandā noskaņojums ideāls, pašam ar viss labākajā kārtībā. Baumanis piektdien sacīja: „Nevaru sagaidīt rītdienas rītu, kad sāksies brīvie treniņi un jau visi četri kvalifikācijas braucieni, ierasto divu vietā, jo dalībnieku skaits ir tik liels, ka svētdien atsevišķām klasēm paliks tikai pusfināla un fināla braucieni! Esmu sācis koncentrēties rītdienai, jo rīt būs ļoti atbildīga diena, lai varētu pēc iespējas augstāk kvalificēties pusfinālam! Izskatās, ka šeit skatītāju varētu būt 2-3 reizes vairāk kā bija Portugālē (to klātienē vēroja 21 800 skatītāju), arī pēc organizatoru aplēsēm televīzijā vien tiešraidi vēros apmēram 800 miljoniem skatītāji visā pasaulē. Apzinoties to, pārņem interesantas sajūtas. Tas ir patīkami, ka visa pasaule redz Latvijas vārdu uz mūsu automašīnām! Un tas uzliek lielu atbildības sajūtu. Par rezultātiem negribu prognozēt, visi mēs te ierodamies, lai uzvarētu, bet tomēr būšu piesardzīgs un šobrīd teikšu, ka jāsagaida vismaz brīvo treniņu noslēdzošie braucieni, tad kaut ko varēs iezīmēt. Trase te ir praktiski asfalts, ļoti, ļoti ātra, grants segums šeit ir aizvietots ar drupināta asfalta un grants maisījumu, redzēsim, kā uz tā visa varēšu kontrolēt savu auto. Pēc Portugāles 3. vietas apzinos, ka gan jaunie sponsori, gan komanda, draugi, ģimene, atbalstītāji un fani gaida vismaz to pašu no manis arī šeit. Protams, ka no savas puses darīšu visu ko vien varēšu, lai cīnītos par augstākajām vietām.”

Briesmīgā sestdiena

Diemžēl sestdienas pusdienlaiks nesa sliktas ziņas – Baumaņa mašīnai pēc treniņiem nācās mainīt motoru. Lai gan tas tika izdarīts zibenīgi, defekts būtībā iznīcināja cerības uz pjedestālu.

Īsumā sestdienas notikumi: brīvie treniņi – 4. vieta klasē. Gatavojoties otrajai brīvo treniņu sesijai, mehāniķi konstatē dzinēja defektu un nolemj mainīt motoru. Tiek izlaists pirmais brauciens un zaudētie vērtīgie punkti.

Otrajā braucienā notiek kaut kas neaptverams, sportisti jau nostājušies uz starta, kad trases tiesneši nolemj pielabot trases nožogojumu. Viss notiek angļu mierā, rezultātā pēc 20 minūtēm sākas kārtīga lietusgāze, bet visiem brauciena dalībniekiem paliek sausā laika riepas. Tiek dots starts un braucienā izcīnīta 2. vieta, kas kopvērtējumā ir tikai desmitais laiks. Pārējiem dalībniekiem bija iespēja uzlikt lietus riepas, kas deva lielas priekšrocības. No šā brauciena tikai divi braucēji ar sausajām riepām, braucot pa reālu ūdeni, spēja ielauzties Top-10, krievs Misjuļa un Jānis.

Arī trešajā braucienā Jānim otrā vieta, tāpat arī ceturtajā hītā. Bet diemžēl ar to ir par maz, lai kvalificētos pusfinālam. Arī rezerves motors nav tik jaudīgs kā kaujas dzinējs, bet tā būtu mazākā bēda, punktus atņēma izlaistā pirmā kvalifikācijas sesija.

17. vieta

Līdz ar šo neveiksmi, kurā Baumanis būtu vainojams vismazāk, Lidenhilas posms noslēgts bez rezultāta, jeb formāli – 17. vietā. Ne gluži tas, ko komanda un līdzi jutēji gaidīja pēc spīdošās debijas.

1Timur TIMERZYANOVRUSTeam Peugeot-HansenPeugeot 208
3Timmy HANSENSWETeam Peugeot-HansenPeugeot 208
4Robin LARSSONSWEBergs FegenAudi A1
5Pontus TIDEMANSWEEKSAudi S1
7Emil ÖHMANSWEEmil ÖhmanCitroën DS3
8Peter HEDSTRÖMSWEPeter HedströmSkoda Fabia
10Mattias EKSTRÖMSWEEKSAudi S1
11Petter SOLBERGNORPS 110% ABCitroën DS3
12Alexander HVAALNORPS 110% ABCitroën DS3
13Andreas BAKKERUDNOROlsbergsMSE ABFord Fiesta ST
14Frode HOLTENORFrode Holte MotorsportHyundai i20
15Reinis NITIŠSLVAOlsbergsMSE ABFord Fiesta ST
17Mats ÖHMANSWEMats ÖhmanCitroën DS3
22Koen PAUWELSBELKoen PauwelsFord Focus
21Bohdan LUDWICZAKPOLBohdan LudwiczakFord Fiesta
24Tommy RUSTADNORHTB RacingVolvo C30
25Jacques VILLENEUVECDNAlbatec Racing LTDPeugeot 208
26Andy SCOTTGBRAlbatec Racing LTDPeugeot 208
30Morten BERGMINRUDNORMorten BergminrudCitroën C4
31Tore KRISTOFFERSENNORTore KristoffersenFord Fiesta
32Ole-Kristian NOTTVEITNOROle-Kristian NottveitVolvo C30
33Liam DORANGBRLD MotorsportsCitroën DS3
35Ole HABJORGNOROle HabjorgRenault Clio
36Stein Egil JENSSENNORStein Egil JenssenFord Focus
37Pavel KOUTNYCZECzech National TeamFord Fiesta
39Ake HOLTETNORAke HoltetFord Fiesta
43Ken BLOCKUSAHoonigan Racing DivisionFord Fiesta ST
44Krzysztof SKORUPSKIPOLLD MotorsportsCitroën DS3
47Ramona KARLSSONSWEPer Eklund MotorsportSaab 9-3
48Lukas WALFRIDSONSWEHelmia Motorsport ABRenault Clio
54Jos JANSENBELJos JansenFord Focus
57Toomas HEIKKINENFINMarklund MotorsportVW Polo
66Derek TOHILLIRLLD MotorsportsCitroën DS3
73Daniel HOLTENNOROlsberg MSE ABFord Fiesta ST
74Jérôme GROSSET-JANINFRAJérôme Grosset-JaninRenault Clio
88Henning SOLBERGNORHenning SolbergSaab 9-3
92Anton MARKLUNDSWEMarklund MotorsportW Polo
99Tord LINNERUDNORHelmia Motorsport ABRenault Clio

Izmantotie resursi:
Autocross.lv