Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komandas ekipāžai Somijas rallijs noslēdzas ar avāriju

Latviešu SRT komandas ekipāžai Somijas rallijs noslēdzas ar avāriju
Grjazina auto pēc avārijas
Foto: No sportista personīgā arhīva

Piektdien un sestdien norisinājās Somijas rallija čempionāta 2.posms ''SM Vaakuna'' rallijs, kurā uzvaru izcīnīja somu sportists Juha Salo. Diemžēl SRT komandas ekipāža finišu nesasniedza.

Šajā rallijā uz starta izgāja ap 140 ekipāžām. Pirmajā dienā ātrākais bija Juha Salo, kurš par 6,6 sekundēm apdzina Jarko Nikaru. Lai arī pirmajā dienā bija jāveic tikai divi ātrumposmi, diemžēl otrajā dopā no ceļa noskrēja Grjazins, kurš iebrauca kupenā un bija spiests izstāties.

Otro dienu veiksmīgāk iesāka Jarko Nikara, kurš pārņēma rallija vadību, taču vēlāk ātrais somu sportists bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ. Tas vadību ļāva pārņemt Salo, kurš to nosargāja arī līdz beigām, lai arī pēdējos ātrumposmos viņa pirmajai vietai uzbruka cits somu sportists Ola Veibijs. Ceturto vietu, debitējot ar ''Mitsubishi Mirage R5", izcīnīja Latvijas rallijos redzētais Jari Ketomā.

Diemžēl septītajā posmā avāriju piedzīvoja Grjazins, kurš rallija otrajā dienā bija atgriezies pēc Superrally sistēmas. Kādā kreisā līkumā auto apgāzās un, slidot ar jumtu pa sniegu, ieskrēja māja. Par laimi, ekipāža nopietnas traumas neguva.

''Mēs apgāzāmies uz jumta un ieskrējām mājā, pēc kā auto nokrita atpakaļ uz riteņiem. Pašiem viss labi, taču pēc avārijas acīs ielidoja stikli. Mana kļūda, jo nepareizi izdarīju. Žēl, ka atkal avarēju, taču es turpinu mācīties un krāt pieredzi. Centīšos turpinājumā braukt drošāk un ātrāk. Mēs visos posmos braucām ar asimetriskām riepām, kamēr konkurenti ar skujiņām. Tikai pēdējā posmā uzlikām skujiņas. Kā teica tēvs, tad pēc splitiem skatoties, mēs, ja nebūtu avarējuši, varējām klasē būt trešie. Taču, šoreiz nesanāca. Centīsimies mācīties, lai nākošreiz būtu ātrāki,'' tā portālam Go4speed pēc rallija atzina Nikolajs Grjazins.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Juha SaloPeugeot 208 R557:14.0
2.Ole VeibySkoda Fabia R5+2.3
3.Ari VihavainenMitsubishi Lancer WRC+40.7
4.Jari KetomaaMitsubishi Mirage R5+47.8
5.Teemu AsunmaaSubaru Impreza WRX Sti R4+1:11.2

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
SM-Ralli - Etusivu