Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Sesks piedalīsies WRC rallija posmā Čīlē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mārtiņš Sesks piedalīsies WRC rallija posmā Čīlē
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: Red Bull Content Pool

Latvijas autosportists Mārtiņš Sesks kopā ar Renāru Franci ieguvuši iespēju 2024. gada sezonā vēlreiz piedalīties pasaules rallija čempionāta posmā (WRC), kas notiks Čīlē no 26. līdz 29. septembrim. Tas kļūs par latviešu trešo posmu WRC apritē šajā sezonā.

“Esam lepni, ka Mārtiņš atgriežas ''Rally1'' kategorijā un ka varam atbalstīt daudzsološo, jauno talantu,” prieku pauž ''WRC Promoter''vecākais sporta direktors Peters Tūls. “Mārtiņš jau Polijā un Latvijā visiem parādīja izcilu ātrumu un cīņassparu, un mēs uzskatām, ka viņa nākotne WRC ir ārkārtīgi spoža. Mūsu apņēmība atbalstīt jaunos talantus ir stiprāka kā jebkad agrāk, jo jauno talantu izaugsme ir ļoti būtiska WRC turpmākai attīstībai,” apliecina Tūls.

Arī latviešu ātrākā rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis ar nepacietību gaida savu trešo iespēju sēsties ''Ford Puma Rally1'' automašīnā: “Mēs esam ļoti pateicīgi par šo iespēju, kas mums sniegta tikai divus mēnešus pēc iepriekšējā starta. Viss, kas noticis līdz šim, ir neticams piedzīvojums, un braukšanas pieredze kļūst arvien labāka. Doties uz Čīli ar ''Rally1'' auto ir patiesi aizraujoši, tāpēc vēlos pateikt lielu paldies ''WRC Promoter'' un ''M-Sport'', tāpat kā katram no mūsu privātajiem sponsoriem par viņu pretimnākšanu un sniegto atbalstu. Protams, tas būs diezgan liels izaicinājums startēt ar nehibrīda piedziņas automašīnu šādā grunts seguma rallijā un tādā augstumā virs jūras līmeņa. Šis rallijs ir skarbs un prasīgs, apstākļi mums ir nezināmi, bet mēs mīlam izaicinājumus. Esam gatavi vēl vienam lieliskam piedzīvojumam kopā ar ''M-Sport'',” sajūsmināts pauž Sesks.

“Mārtiņa starti nešaubīgi radīja spēcīgu iespaidu, tāpēc mums ir prieks viņu atkal sveikt savā komandā un startēt Čīlē,” sacīja ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners. “Šis noteikti būs izaicinošs starts, pilnīgi atšķirīgs no iepriekšējiem. Bez iepriekšējas pieredzes šajā sarežģītajā rallijā tas nav viegls uzdevums, bet tā ir lieliska iespēja viņam parādīt savu daudzpusību un vēl vairāk nostiprināt sevi kā nākotnes talantu. Mēs ceram, ka šī pieredze stiprinās viņa ambīcijas un ļaus kļūt par regulāru ''Rally1'' klases dalībnieku.”

Millenera sacīto apstiprina arī Malkolms Vilsons, ''M-Sport'' izpilddirektors: “Strādāt ar Mārtiņu ir fantastiski. Viņa sniegums Polijā un Latvijā iespaidoja daudzus cilvēkus un esmu ļoti lepns, ka WRC rīkotājs, viņa sponsori un ''M-Sport'' var piedāvāt viņam vēl vienu iespēju attīstīt savas prasmes ar ''Rally1'' līmeņa tehniku. Laika gaitā mēs esam ļoti daudz darījuši, lai atbalstītu tieši jaunus braucējus, un es domāju, ka Mārtiņš jau ir parādījis, ka var būt daļa no šīs nākamās augstākā līmeņa braucēju paaudzes.”

Sesks ieguva iespēju sēsties pie WRC ''Rally 1'' auto stūres posmos Polijā un Latvijā. Polijas posmu viņš kopvērtējumā pabeidza augstajā piektajā vietā, bet Latvijas posmā uzvarēja divos ātrumposmos, līdz pat pēdējam ātrumposmam bija vadošo trijniekā, taču tehnisku problēmu dēļ to noslēdza septītajā vietā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska

  +1 [+] [-]

, 2024-08-27 08:45, pirms 3 nedēļām
opā, labrīt, aiziet.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-27 09:01, pirms 3 nedēļām
Bet izskatās, ka atkal bez hibrīda modofikācija. Laikam tā ir lētāk.

     [+] [-]

, 2024-08-27 09:18, pirms 3 nedēļām
super, lets go!!

     [+] [-]

, 2024-08-27 09:59, pirms 3 nedēļām
Fantastiski jaunumi, veiksmi 🇱🇻

  -1 [+] [-]

, 2024-08-27 10:01, pirms 3 nedēļām
Sesks pēc Latvijas posma ir bez sacensību prakses. Ir ieplānots kāds starts līdz Čīlei?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-27 10:30, pirms 3 nedēļām
izskatās, ka tas vairāk nāk no m-sport lai ieintresētu klientus iegādāties nehbrīda pumas, kas stipri lētākas par tām ,kas aprīkotās ar hibrīdu. Intresanti būs pavērot ,kāda šajāskarbajā rallijā būs atšķirība ar hibrīda auto, un,kā Martiņam ies šini viņam maz zināmajā ralljiā. Ceru ,ka vismaz būs ātrāks par Munsteru.

     [+] [-]

, 2024-08-27 12:19, pirms 3 nedēļām
Ja tie idioti palaidies garam tadu talantu , tad vini ir idioti , WRC debija braukt 2 reizes pa pjedestalu tas nav nejausi , calim galva ir , talants ari , vai tad Latvija (lasi- Liepajas dome) nevar sasviest navdu atlikusajiem posmiem, kamer pats tiks elitee .Sencis tacu bija domes vaditajs ilgu laiku...

     [+] [-]

, 2024-08-27 12:23, pirms 3 nedēļām
Zoom Mode rakstīja: Ja tie idioti palaidies garam tadu talantu , tad vini ir idioti , WRC debija braukt 2 reizes pa pjedestalu tas nav nejausi , calim galva ir , talants ari , vai tad Latvija (lasi- Liepajas dome) nevar sasviest navdu atlikusajiem posmiem, kamer pats tiks elitee .Sencis tacu bija domes vaditajs ilgu laiku...
Ja 1 autiņš maksā ap citronu, tad padomā cik aktīvi jāsponsorē, lai varētu braukt...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-27 12:50, pirms 3 nedēļām
GTD2 rakstīja: izskatās, ka tas vairāk nāk no m-sport lai ieintresētu klientus iegādāties nehbrīda pumas, kas stipri lētākas par tām ,kas aprīkotās ar hibrīdu. Intresanti būs pavērot ,kāda šajāskarbajā rallijā būs atšķirība ar hibrīda auto, un,kā Martiņam ies šini viņam maz zināmajā ralljiā. Ceru ,ka vismaz būs ātrāks par Munsteru.
Apskatot 2023 gada Čīles posmu, nekas izteikti skarbs tur nav ... fast gravel rallijs ... vienīgais, ka augstumā viss notiek, hybrīdam var būt lielāka loma, jo tam skābekli nevajag ... kas zin ... nopārdos vēl vienu Fordu vietējiem džigitiem, tad jau vēl kaut kur un lietas aizies ... win win abiem ... vienam iespēja sevi pierādīt, otram naudu nopelnīt ...

     [+] [-]

, 2024-08-27 13:05, pirms 3 nedēļām
Zoom Mode , 12:19, pirms 42 minūtēm
Ja tie idioti palaidies garam tadu talantu , tad vini ir idioti , WRC debija braukt 2 reizes pa pjedestalu tas nav nejausi , calim galva ir , talants ari , vai tad Latvija (lasi- Liepajas dome) nevar sasviest navdu atlikusajiem posmiem, kamer pats tiks elitee .Sencis tacu bija domes vaditajs ilgu laiku.

Kur redzi Seska sponsoros Liepājas domi, un ar to saistītos uzņēmumus?, Galvenie sponsori ; LMT, 1a.lv;Virši, Red bulls; Terrabalt , no vietējiem liepājas uzņēmumiem redzu tikai Otaņķi.eu;

     [+] [-]

, 2024-08-27 14:56, pirms 3 nedēļām
GTD2 rakstīja: izskatās, ka tas vairāk nāk no m-sport lai ieintresētu klientus iegādāties nehbrīda pumas, kas stipri lētākas par tām ,kas aprīkotās ar hibrīdu. Intresanti būs pavērot ,kāda šajāskarbajā rallijā būs atšķirība ar hibrīda auto, un,kā Martiņam ies šini viņam maz zināmajā ralljiā. Ceru ,ka vismaz būs ātrāks par Munsteru.
vinam nezinamaja rallija

     [+] [-]

, 2024-08-27 18:11, pirms 3 nedēļām
nu super, vēl viens WRC vīkends!

     [+] [-]

, 2024-08-27 19:21, pirms 3 nedēļām
asinsdesa rakstīja: nu super, vēl viens WRC vīkends!
Tikai problēma tāda, ka tev mamma neļaus skatīties un būs laukos kūts jātira....