Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Akropoles rallijā uzvar Lēbs; Neikšāns / Dzirkals spiesti izstāties

Jānis Celmiņš

Akropoles rallijā uzvar Lēbs; Neikšāns / Dzirkals spiesti izstāties
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals
Foto: Grzesiek Roslon

Pasaules autorallija čempionāta (WRC) sestā posma - Akropoles rallijā pie kārtējās uzvaras ticis astoņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs, bet Latvijas ekipāžai Andim Neikšānam ar stūrmani Pēteri Dzirkalu bijusi spiesta izstāties tehnisku problēmu dēļ.

Jau vēstījām, ka vakar Latvijas ekipāža Andis Neikšānas un Pēteris Dzirkals bija ātrākie N4 klasē, pēc otrās dienas rallija kopvērtējumā ieņemot 29. vietu. Šodien Neikšāns/Dzirkals veica divus no pieciem paredzētajiem ātrumposmiem, pēc kuriem viņi rallija kopējā ieskaitē atradās 23. pozīcijā. Diemžēl LMT rallija komandas pārstāvji sacensības turpināt nevarēja tehnisku problēmu dēļ. Jau ziņots, ka tehniskas problēmas latviešus vajāja arī rallija pirmajā dienā.

Līderpozīciju Akropoles rallija kopvērtējumā šodien nosargāja astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs. Viņš par 40 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Miko Hirvonenu. Uz trešo vietu pakāpās Jari Mati Latval, kurš Lēbam zaudēja trīs minūtes un 4,8 sekundes. Latvala savu pozīciju uzlaboja pēc Petera Solberga (pēc vakardienas bija trešais) izstāšanās.

Grieķijas rallija rezultāti pēc trešās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.LēbsCitroen DS3 WRC3:56:13.0
2.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+40.0
3.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+3:04.8
4.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+6:16.4
5.M.ProkopsFord Fiesta RS WRC+7:46.5
6.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+9:41.4

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +1 [+] [-]

, 2012-05-27 19:55, pirms 12 gadiem
Nu kas ar Solbergu notiek. Ja neiet tad neiet. Vajag uz baznīcu aiziet!

     [+] [-]

, 2012-05-27 20:22, pirms 12 gadiem
wtf

     [+] [-]

, 2012-05-27 20:42, pirms 12 gadiem
Interesanta gonka, līdz nebija izstājušies abi Fordi no cīņas. Lai Fordi tiktu līdz uzvarai, viņiem jāsmaida liela veiksme. Lēbs ir nesatricināms kā klints. Uzskatu ka Fordam šogad autiņš ir nedaudz labāks kā Citroeniem ātruma ziņā, bet nav tik aukstasinīgu meistaru, kas to var izmantot. Vienīgi tāds vēl ir Ožjē..