Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Aizsaulē devies rallija stūrmanis Monvīds Austrums

Juris Grīns
Juris Grīns

Aizsaulē devies rallija stūrmanis Monvīds Austrums
Monvīds Austrums
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Vakar, 26. aprīlī cīņu ar smagu slimību zaudēja autosportists Monvīds Austrums.

"Monvīds Austrums, par spīti cīņai un cerībām uz izveseļošanos, tomēr aizgājis mūžīgā mierā," ziņo Latvijas Automobiļu federācija (LAF). "Izsakām sirsnīgu līdzjūtību Monvīda tuviniekiem un draugiem. Vēl gribam izteikt pateicību visiem, kuri ziedoja Monvīda ārstēšanai."

Monvīds Austrums bija panākumiem bagāts autosportists un cienījama autoritāte autosportistu aprindās. Rallijā, startējot kopā ar pilotiem Uldi Kaņepu-Kalniņu un Uldi Briedi, viņš kļuva par pieckārtēju Latvijas čempionu un ieguvis Sporta meistara titulu. Monvīds dalījies pieredzē arī ar nu jau vadošajiem Latvijas rallija braucējiem un ekipāžām.

Pēdējos piecus gadus Monvīds strādāja NMPD jeb tā sauktajā ātrajā palīdzībā. Viņa darbs bijis saistīts ar dzīvības glābšanu un palīdzēšanu citiem.

Atvadīšanās no Monvīda notiks trešdien, 2.maijā, plkst.14:00 Bolderājas kapsētā.