Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Neikšāns/Dzirkals Grieķijas WRC rallija otrajā dienā ātrākie N4 klasē

Neikšāns/Dzirkals Grieķijas WRC rallija otrajā dienā ātrākie N4 klasē
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals
Foto: Grzesiek Roslon

Pēc Grieķijas WRC rallija otrās dienas vadību joprojām saglabā Sebastjans Lēbs, taču ļoti cieši franču sportistam seko Peters Solbergs, kurš atpaliek par desmit sekundēm.

Rallija otrajā dienā uz starta izgāja arī Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuri pirmo dienu nepabeidza (izstājās pusass defekta dēļ). Pirmajos četros posmos ar ātrākajiem laikiem apmainījās Lēbs un Jari Mati Latvala, taču turpat blakus bija Peters Solbergs. Taču nedaudz vēlāk Latvala kļūdījās, pārsita riteni un atkrita uz ceturto vietu. Tikmēr pēdējos posmos, kuros lija lietus, ātrs bija Solbergs, kurš pārsvaru līdz Lēbam spēja sadeldēt līdz desmit sekundēm.

Ātri šodien bija Neikšāns/Dzirkals (šodien LMT Rallija komandas ekipāža bija ātrākā starp visām N4 klases ekipāžām), kuri divos posmos spēja uzrādīt 13. ātrāko laiku starp visiem braucējiem. Jāatzīmē, ka otrās dienas izskaņā, kad sāka līt un trase bija ārkārtīgi slidena, Andis ar Pēteri uzrādīja pārliecinoši ātrākos laikus N4 klasē, tādējādi dienas beigās pakāpjoties uz desmito vietu N4 klasē. ''Rally Class'' ieskaitē Neikšāns joprojām ir ceturtais, lai arī šodien trešās vietas ieguvējam mūsu sportists atspēlēja vairākas minūtes.

Rīt pēdējā dienā sportistiem būs jāveic pieci posmi.

Grieķijas rallija rezultāti pēc otrās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.LēbsCitroen DS3 WRC3:56:13.0
2.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC+10.2
3.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+1:51.9
4.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+4:44.6
5.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+7:39.7
6.M.ProkopsFord Fiesta RS WRC+8:08.6
7.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+10:39.4
8.S.OžjēŠkoda Fabia S2000+12:17.9
9.J.Al-RadžiFord Fiesta RRC+18:52.3
10.A.MikelsensŠkoda Fabia S2000+22:08.6
............
18.J.ProtasovsSubaru Impreza WRX STi+34:43.5
21.R.TrivinoSubaru Impreza WRX STi+42:13.8
27.R.SunkarsSubaru Impreza WRX STi+1:03:19.0
29.A.NeikšānsSubaru Impreza WRX STi+1:08:00.2

, 2012-05-27 16:21, pirms 12 gadiem
Neikšāns atraisīti bez spriedzes var dot virsū, un lūk rezultāts. 13ais laiks starp VISIEM braucējiem - WOW!
Mārtiņa Seska auto dizains. Foto: X.com/MSesks
3

Zināmi "Tet Rally Latvia" dalībnieki, uz starta visi aktīvie WRC čempioni

Dalību FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posmā Tet Rally Latvia pieteikušas 40 ekipāžas, tostarp visas aktīvo pasaules čempionu – Sebastjēna Ožjē, Kalles Rovanperas un Ota Tanaka ekipāžas.
Foto: Reinisfoto.net

Priekulē turpināsies Folkreisa Vasaras kauss, Vilkičos Latvijas-Lietuvas rallijkros

Pēc Jāņiem Latvijas krosa sezona turpinās – sestdien Priekulē Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas kausa ceturtais posms, bet svētdien Lietuvas Vilkičos turpināsies arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts. Latvieši startēs arī citās sacensībās.
Sesks/Francis testos. Foto: Jānis Spurdziņš
4

Sesks pēc Rally1 testiem: "Šī bija viena no manām vislabākajām pirmdienām dzīvē" (+video)

2024.gada 17.jūnijā aizvadīta pirmā un līdz Polijas Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmam vienīgā pilnā treniņu diena, kurā “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītie autosportisti Mārtiņš Sesks un Renārs Francis kopā ar “M-Sport” komandu testēja “Ford Puma Rally1” automašīnu. Pirmo emociju iespaidā abi liepājnieki atzina, ka šī bijusi ātrākā un tīkamākā pirmdiena viņu mūžā.