Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Evans pēc diviem tumsas ātrumposmiem kļūst par Montekarlo WRC rallija līderi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Evans pēc diviem tumsas ātrumposmiem kļūst par Montekarlo WRC rallija līderi
Elfins Evans. Foto: Toyota Gazoo Racing

Ar pirmajiem diviem tumsas ātrumposmiem Montekarlo ceturtdienas vakarā startējusi jaunā WRC sezona. Lieliski ralliju iesācis Toyota komandas braucējs Elfins Evans, kurš izmantoja savu lielisko starta pozīciju, startējot kā pirmais.

Ja pirms rallija iepriekš tika ziņots, ka rallijs varētu norisināties pa sniegu un ledu, tad šobrīd trasē no sniega un ledus nav ne miņas, un izskatās, ka arī nebūs.

Uzvarot abos ātrumposmos, par Montekarlo WRC līderi kļuvis Evans, kurš par 15 sekundēm apsteidz Tjerī Noivilu, kamēr Sebastjans Ožjē atpaliek 21,6 sekundes. Franču braucējs atzina, ka esot aizvadījis stabilus braucienus, taču netīrā trase neesot ļāvus uzrādīt labākus rezultātus. Kā atzina visi braucēji, kuri startēja aiz Evansa, tad ar katru nobraukto mašīnu trase kļuva netīra, kas braukšanu padarīja sarežģītāku. Ceturtais šobrīd ir Ots Tanaks, kurš atpaliek 22,8 sekundes.

Jāatzīmē, ka šis Hyundai braucējiem nebija veiksmīgs starts. Tanaks pēc abiem ātrumposmiem sūdzējās par gāzes pedāli, kamēr Noivils pēc otrā ātrumposma neatklāja, kādas viņam esot tehniskas problēmas. Tāpat arī Andreas Mikelsens, kuram šis ir pirmais starts ar ''Hyundai i20 N Rally1'', ziņoja, ka viņa auto esot problēmas (auto līkuma izejās pats paātrinoties), kas neļauj braukt ātri un droši.

RC2 klasē ļoti ātrs pirmajā dienā bija Pepe Lopezs, kurš, uzvarot abos dopos, par 14,2 sekundēm apsteidza Nikolaju Grjazinu. Trešais ir pagājušā gada Montekarlo WRC rallija WRC2 klases uzvarētājs Joans Rosels. Ceturtais, debitējot ar ''Toyota GR Yaris Rally2'', ir Sami Pajari, kurš zaudē 23,7 sekundes.

Piektdien sportisti veiks sešus dopus.

Rallija rezultāti: