Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solberga stūrmanim pirms Lapzemes WRC rallija starta konstatēta saslimšana ar ''Covid-19''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Solberga stūrmanim pirms Lapzemes WRC rallija starta konstatēta saslimšana ar ''Covid-19''
Olivera Solberga ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīna

Īsi pirms pasaules rallija čempionāta (WRC) otrā posma, Lapzemes rallija, noskaidrojies, ka Olivera Solberga stūrmanim apstiprināta inficēšanās ar ''Covid-19'', kas nozīmē to, ka viņam šis rallijs ies secen.

Pirms pāris dienām somu mediji ziņoja, ka trīs cilvēkiem no trīs dažādām ārvalstu komandām pirms gaidāmā Lapzemes WRC rallija konstatēta saslimšana ar ''Covid-19''. Kā ziņo Lapzemes galvenais infektologs Marku Broksens, tad šīs infekcijas nav saistītas.

''Burbuļi nedarbojas tik labi, kā cerēts. Taču, no otras puses, labi, ka testēšana darbojas un tiek konstatētas infekcijas,'' saka Broksens. Zināms, ka 14 cilvēki tika ievietoti karantīnā.

Broksens piebilda, ka iepriekšējie testi, kurus inficētās personas veica savās mājās, bija negatīvi, bet, ierodoties Lapzemē, viņiem tika konstatēta saslimšana ar ''Covid-19''.

Drīz vien parādījās ziņa, ka viens no saslimušajiem ar ''Covid-19'' ir Olivera Solberga stūrmanis Ārons Džonstons, kuram šajās brīvdienās, kopā ar Oliveru, bija ilgi plānotā debija pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnas stūres. Līdz ar to tas nozīmēja, ka Solbergam steidzami bija jāmeklē sev cits stūrmanis.

Zināms, ka Džonstonu gaidāmajā rallijā aizvietos pieredzējušais Sebs Māršals, kurš savā karjerā piedalījies vairāk nekā 130 rallijos, tai skaitā gandrīz 60 WRC posmos. Jāpiebilst, ka Māršalam ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīna nav sveša, jo viņš bija stūrmanis tādiem ''Hyundai'' braucējiem kā Kevinam Abringam un Heidonam Padonam, bet 2019.gada sezonā Māršals bija stūrmanis Krisam Mīkem (''Toyota Yaris WRC'').

Solberga testi ar ''Hyundai i20 Coupe WRC''

Izmantotie resursi:
All rallying. One source.