Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Leģendārajā Lapzemes ziemas rallijā startēs WRC piloti Rovanpera un Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārajā Lapzemes ziemas rallijā startēs WRC piloti Rovanpera un Evanss
Kalle Rovanpera. Foto: Martin Hlinka

Somijas rallija čempionāta rīkotāji publiskojuši pilnu otrā posma "Arctic Lapland Rally" dalībnieku sarakstu ar starta numuriem, un tajā atrodamu arī divu WRC vadošo pilotu vārdi.

Startēs gan sezonas pirmā posma "Auto Sorsa Riihimäki-ralli" pirmās trīs vietas ieguvušie braucēji Rope Korhonens, Bendžamins Korhola un Ansi Ritkenens, kā arī vairāki spēcīgi somu piloti, kas pirmajās sacensībās nepiedalījās - Tēmu Asunmā, Miko Heikile un Lauri Jona. Pēdējiem diviem tā būs gatavošanās pasaules čempionāta sezonai WRC2 kategorijā, ko abi uzsāks ar posmu Zviedrijā.

Jau kādu laiku iepriekš bija zināms, ka "Arctic Lapland Rally" gatavojas startēt arī 2022. un 2023. gada WRC pasaules čempions Kalle Rovanpera. Tagad tas noskaidrots oficiāli. Turklāt trasē dosies arī Elfins Evanss, kurš pēdējos gados vairākkārt kļuvis par WRC vicečempionu, arī pērn. "Toyota" rūpnīcas braucēji startēs ar "GR Yaris Rally1" mašīnām. Rovanpera Montekarlo rallijā nepiedalīsies, bet startēs WRC otrajā posmā Zviedrijā.

Gatavošanos dalībai "Rally Sweden" aizvadīs arī Nikolajs Grjazins, kurš šogad startē zem Bulgārijas karoga un pirmo sezonu brauc ar "Citroën C3 Rally2". Arī igauņu pilota Georga Linnamē ekipāža šogad piedalīsies pasaules čempionātā WRC2 klasē. Viņam pirmais sezonas posms būs Zviedrijā, bet Somijas čempionātā Linnamē aizvadīs pirmās sacensības ar jauno "Toyota Yaris GR Rally2" auto.

Kopumā pieteikušās 124 ekipāžas, ar daudz ārvalstu sportistu, kā tas šajā rallijā nav retums. Cīņas tiks aizvadītas nākamās nedēļas nogalē. Starts tiks dots piektdien, 2. februārī, un pirmajā dienā būs veicami pieci dopi, tostarp pievakarē. Savukārt sestdien notiks vēl septiņi ātrumposmi. Divās dienās kopējais to garums sastādīs nepilnus 204 km.

Dalībnieku saraksts: https://www.ewrc-results.com/entrie...

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv