Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs atgriežas rallijā, lai startētu Zviedrijas ERC posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Peters Solbergs atgriežas rallijā, lai startētu Zviedrijas ERC posmā
Peters Solbergs. Foto: Twitter.com/Petter_Solberg

Leģendārais pilots Peters Solbergs jūnijā plāno atgriezties rallija sacensībās, lai aizvadītu Zviedrijā notiekošo Eiropas čempionāta posmu "Royal Rally of Scandinavia".

ERC trešais posms tiks aizvadīts no 13. līdz 15. jūnijam, bet rallija centrs atradīsies Karlštatē. Kā zināms, šosezon čempionātā piedalās arī latviešu braucēji Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri līdz ar to būs vieni no Solberga konkurentiem.

49 gadus vecais Solbergs startēs ar ģimenei piederošo "Volkswagen Polo R5" automašīnu, bet viņa stūrmanis būs Jonass Andersons, kurš parasti ir WRC2 pilota Gasa Grīnsmita līdzbraucējs.

Šīs būs Solberga pirmās sacensības kopš 2019. gada pasaules rallija čempionāta posma Velsā, kad viņš ar šo pašu auto uzvarēja WRC2 klasē un sasniedza desmito vietu absolūtajā ieskaitē. Vecmeistars atzīst, ka šoreiz nedodas uz starta, lai cīnītos par uzvaru, jo sacensībās nav piedalījies piecus gadus.

"Gribu kaut ko aizraujošu," komentē 2023. gada WRC čempions. "Rallijs mums ir ļoti tuvs, mums te ir daudz draugu, ģimene ir iesaistīta. Esmu kā Rokijs, kurš atgriežas. Atceros šo filmu, tur bija laba cīņa, bet Rokijs beigās neuzvarēja. Nē, nopietni, šis ir tikai prieka pēc. Prioritāte ir braukt ar pirmo jebkad izgatavoto "Polo R5" - šī ir pirmā šasija. Gribu radīt smaidu līdzjutējos un rallija fanos, kas ieradīsies no Norvēģijas vai skatīsies ERC visā pasaulē. Pagājušajā gadā ieguldījām lielu darbu, lai palīdzētu organizatoriem sarīkot šo ralliju, un tagad ir tas pats. Es nedodos tur, lai uzvarētu, tas ir šova dēļ un, lai izbaudītu braukšanu. Ir pagājuši pieci gadi kopš piedalījos Velsas rallijā, vairs nekur citur neesmu braucis. Ātrums šajā čempionātā ir neticams un nevar tā vienkārši to atgūt."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-05-25 08:03, pirms 3 nedēļām
Gribu kaut ko aizraujošu," komentē 2023. gada WRC čempions.

2003. Gada čempions