Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala pēc Argentīnas WRC rallijā piedzīvotās avārijas nonāk slimnīcā

Latvala pēc Argentīnas WRC rallijā piedzīvotās avārijas nonāk slimnīcā
Latvala pēc avārijas
Foto: www.wrc.com

Par Argentīnas WRC rallija jauno līderi pēc somu sportista Jari Mati Latvalas (''Volkswagen Motorsport'') avārijas kļuvis Heidons Padons no ''Hyundai'' vienības.

Pēc Argentīnas WRC rallija pirmās dienas līderis bija Latvala, kuram nepilnas astoņas sekundes zaudēja Sebastjans Ožjē. Arī otro dienu Latvala sāka apņēmīgi, saglabājot vadību. Tikmēr uz otro vietu izdevās pakāpties Padonam, kamēr Ožjē, kurš trasē bija spiests doties pirmais, zaudēja vērtīgas sekundes un atkrita uz trešo vietu.

Pēc 12.posma Latvala par 13 sekundēm apsteidza Padonu, bet par 45 sekundēm Ožjē. Pēc servisa parka pilotiem atkārtoti vajadzēja veikt no rīta brauktos ātrumposmus. Diemžēl 14.posmā Latvala lielā ātrumā piedzīvoja avāriju un izstājās.

''Nevar izvairīties no katra akmeņa, ja tu gribi uzvarēt. Un šis nebija akmens, kas uzkrita uz ceļa, bet tas bija akmens, kas bija daļa no ceļa,'' tā Latvala, kura automašīnai pirms līkuma pēc sitiena pa akmeni amortizators izlīda cauri motora pārsegam. Jāatzīmē, ka pēc avārijas Latvala ar stūrmani tika nogādāti slimnīcā uz medicīniskajām pārbaudēm.

Tas vadībā ļāva izvirzīties Padonam, kurš arī ir jaunais Argentīnas WRC rallija līderis. 29,8 sekundes viņam zaudē Sebastjans Ožjē, bet 44 sekundes atpaliek Andreas Mikelsens.

Ja Padons izcīnīs uzvaru, tad viņam šis būs pirmais panākums WRC karjerā. Tāpat Padona uzvaras gadījumā pārtrūks VW 12 uzvaru sērija.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi (55,2 km).

Argentīnas WRC rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Paddon HaydenHyundai i20 WRC '162:54:45.6
2.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC+29.8
3.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+44.3
4.Sordo DaniHyundai i20 WRC '16+1:02.0
5.Østberg MadsFord Fiesta RS WRC+3:46.2
6.Ligato MarcosCitroën DS3 WRC+8:13.1
7.Neuville ThierryHyundai i20 WRC '16+8:17.9
7.Solberg HenningFord Fiesta RS WRC+8:17.9
9.Camilli EricFord Fiesta RS WRC+9:00.3
10.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC+13:39.8

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...