Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Argentīnas WRC rallija pirmās dienas līderis Latvala

Pēc Argentīnas WRC rallija pirmās dienas līderis Latvala
Jari Mati Latvala
Foto: Volkswagen Motorsport

Naktī uz sestdienu noslēgusies Argentīnas WRC rallija pirmā diena, pēc kuras vadībā ir somu sportists Jari Mati Latvala no ''Volkswagen Motorsport''. Otrais ir viņa komandas biedrs Sebastjans Ožjē, bet trešais Haidens Padons no ''Hyundai'' vienības.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi, kas kopā sastādīja 151 kilometru. Pēc pirmajiem četriem pirmās dienas posmiem līderis bija Latvala, kuram sekoja Heidons Padons un Ožjē. Piektajā posmā izstāšanos no sestās vietas piedzīvoja igaunis Ots Tanaks, kura auto piemeklēja tehniskas problēmas.

Arī nākamajos četros posmos pēc servisa parka ātrs bija Latvala, kurš līdz ar to pēc pirmās dienas par nepilnām astoņām sekundēm apsteidza Ožjē, bet 11,4 sekundes atpalika Padons. Labākais no ''Ford'' komandas braucējiem ir Mads Ostbergs, kuram piektā vieta, kamēr otrais M-Sport komandas pilots Eriks Kamillī bija tikai astotais. Desmitajā vietā ir beļģu pilots Tjerī Noivils, kura auto arī vajāja tehniskas problēmas.

WRC2 klasē līderis ir Abdulazis Al-Kuwari, kurš par minūti apsteidza Didjē Ariasu, kamēr viens no favorītiem Elfins Evans izstājās tehnisku iemeslu dēļ.

Sestdien sportistiem jāveic seši posmi ar kopējo garumu 157 kilometri.

Argentīnas WRC rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

V.BraucējsMašīnaLaiks
1.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC1:26:31.3
2.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC+7.9
3.Paddon HaydenHyundai i20 WRC '16+11.4
4.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+25.7
5.Sordo DaniHyundai i20 WRC '16+49.0
6.Østberg MadsFord Fiesta RS WRC+2:07.9
7.Solberg HenningFord Fiesta RS WRC+4:04.4
8.Camilli EricFord Fiesta RS WRC+5:33.8
9.Ligato MarcosCitroën DS3 WRC+6:05.1
10.Neuville ThierryHyundai i20 WRC '16+7:34.4

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...