Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Štāls: "Četri "Jaguar" ir kaujas gatavībā startam Montekarlo rallijā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Štāls: "Četri "Jaguar" ir kaujas gatavībā startam Montekarlo rallijā"
"Russo Baltic Racing" komanda gatavojas startam
Foto: Russo Baltic Racing Team

Jau piektdien dalību Montekarlo vēsturisko auto rallijā uzsāks "Russo Baltic Racing" komanda, kuras sastāvā startēs arī vairāki latviešu braucēji. Šobrīd komanda veic pēdējo sagatavošanos pirms vairāku dienu garumā gaidāmā piedzīvojuma.

"Russo Baltic Racing" komanda šajās sacensībās piedalīsies ar četrām "Jaguar" markas automašīnām. Mihails Tjurins un Edgars Svencis brauks ar 1964. gada "Mk2", savukārt Iļja Kašins/Krišjānis Caune, Aleksandrs Gensiss/Igors Čagajevs un Dmitrijs Lukovņikovs/Sergejs Kuzins uz starta izies ar 1968. gada "E-Type".

"Sākums gaidāms Reimsā, agri no rīta," telefonsarunā no Francijas pastāstīja "Russo Baltic Racing" komandas direktors Andris Štāls. "Pirmais posms būs pats sarežģītākais un spēkus visvairāk prasošais. Sportistiem būs jāpavada ceļā visa diena, bez iespējas kaut nedaudz atpūsties."

Štāls atzīst, ka komanda ir gatava startam: "Tagad, pēdējā vakarā pirms starta, komanda veic pēdējos sagatavošanās darbus. Četri sarkanie "Jaguar" ir pilnā kaujas gatavībā, bet braucēji - morāli gatavi cīnīties."

Montekarlo vēsturisko auto ralliju iespējams uzsākt no dažādām pilsētām - Barselonas, Glāzgovas, Montekarlo, Oslo, Sokholmas vai Reimsas. Visas Latviju pārstāvošās ekipāžas par starta vietu izvēlējušās Francijas pilsētu Reimsu.

Tomēr bez jau pieminētajām četrām "Russo Baltic Racing" ekipāžām, zem Latvijas karoga startēs vēl sešas citas. 1960. gada "GAZ Volga M21" būs Oļega Borisova un Mihaila Zinovjeva rīcībā, bet Kārlis Miķelsons un Normunds Vuguls brauks ar 1956. gada "Jaguar XK 140 Coupe". Tāpat ierindā būs trīs 1979. gada "BMW 320 I" automašīnas - ar vienu brauks Dmitrijs Marušenkovs un Georgijs Kopiļenko, otru pilotēs Ivans Kaņuka, kura līdzbraucējs starta sarakstā pagaidām nav atrodams, bet trešajā ekipāžā ir Juris Ļisenko un Viktors Poļakovs. Turpat atrodami Agris Staņēvičs un Jānis Kirkovalds ar 1974. gada "VAZ 2103".

Montekarlo vēsturisko auto rallijs notiks no 24. līdz 29. janvārim.

Izmantotie resursi:
Russo Baltic Racing Team
Automobile Club de Monaco