Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallijs varētu tikt atcelts

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallijs varētu tikt atcelts
Foto: Dakar.com

Saistībā ar ieceļošanas ierobežojumiem, kas stājušies spēkā Saūda Arābijā, ar mērķi nepieļaut "Covid-19" izplatību, pastāv iespēja, ka nākamā gada janvārī gaidāmais Dakaras rallijs tiks atcelts. Organizatori gan dara visu iespējamo, lai sacensības varētu notikt.

Ņemot vērā jauno, vēl bīstamāko “Covid-19” paveidu, kas atklāts Apvienotajā Karalistē, daudzas valstis slēgušas savas robežas ieceļotājiem. Saūda Arābija svētdien paziņojusi, ka uz laiku liedz ieceļot valstī, taču drīz pavēstīja, ka tomēr tiks pieļauti īpaši izņēmumi. Tā ir cerība, ka Dakaras rallija dalībnieki un rīkotāju pārstāvji tomēr varēs nokļūt sacensību norises vietā.

Ņemot vērā, ka līdz 2. janvārim atcelti lidojumi uz Saūda Arābiju (sacīkstes plānots sākt 3. janvārī), organizatori gatavojas nodrošināt īpašus reisus, lai sportistiem laikus būtu iespējams nokļūt šajā valstī. Viņu ieceres pilnībā atbalsta Saūda Arābijas sporta nozares ministrs. Vēl ir iespēja lidot uz kaimiņos esošajiem Apvienotajiem Arābu Emirātiem un doties uz Saūda Arābiju pa sauszemi.

Kopš pandēmijas sākšanās Saūda Arābijā, kurā dzīvo 34.2 miljoni cilvēki, reģistrēti nedaudz vairāk par 6000 nāves gadījumiem, kas saistīti ar “Covid-19”. Bažas raisa fakts, ka uz sacīkstēm ieradīsies daudz eiropiešu, kas īsi pirms tam Ziemassvētku laiku būs pavadījuši kopā ar citiem cilvēkiem, līdz ar to riskējot jauno vīrusa paveidu ievazāt Saūda Arābijā.

Līdz šim vienīgo reizi Dakaras rallijs tika atcelts 2008. gadā saistībā ar bīstamajiem apstākļiem Mauritānijas teritorijā. Kopš tā laika sacensības Āfrikā vairs nav notikušas.

Jāpiemin, ka pastāvošās situācijas dēļ šoreiz nenotiks “Africa Eco Race” sacensības, kas ik gadu janvārī tiek rīkotas kopš Dakaras rallija aiziešanas no Āfrikas.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati