Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Beļģijas rallijā gājis bojā pieredzējis pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Beļģijas rallijā gājis bojā pieredzējis pilots
Bruno Blaise. Foto: lavenir.net

Nedēļas nogalē Beļģijā notikušajā "Rallye des Cretes" gājis bojā vietējais pilots Bruno Blaise. Rallijs pēc negadījuma tika pārtraukts un neturpinājās.

Vietējā mēroga sacensības norisinājās netālu no Malmedī pilsētas. Sportistiem bija paredzēts veikt 12 ātrumposmus pa asfalta ceļiem, un kopējais garums bija plānots 112 kilometri.

Diemžēl jau trešajā ātrumposmā notika negadījums, kad Blaises pilotētā "Škoda Fabia R2" automašīna līkumā netika novaldīta un ietriecās mājas sienā.

Organizatori ziņo, ka ātrā palīdzība ieradās ātri, taču no gūtajām traumām Blaise gāja bojā notikuma vietā.

Blaise bija pieredzējis beļģu rallija pilots. "Rallye des Cretes", ko varēja saukt par viņa māju sacīkstēm, sportists savā klasē iepriekš bija uzvarējis trīs reizes.

Avārijā smagi cieta arī stūrmanis Džefrijs Raci, kurš turpina ārstēties slimnīcā, taču tiek vēstīts, ka viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Beļģijā rallija sacensībās jau pirms divām nedēļām notika cita traģēdija, kad "Condroz Rally" pēc kādas mašīnas izbraukšanas no trases gāja bojā divi jauni skatītāji.

Izmantotie resursi:
Avaleht - Ralli.ee