Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais Latvijas rallija čempions atgriezīsies rallijā

Trīskārtējais Latvijas rallija čempions atgriezīsies rallijā
Ar šādu auto brauks Leščs
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kurzemes rallijā uz starta izies liepājnieks Dans Leščs, kuram tā būs atgriešanās rallijā pēc piecu gadu pārtraukuma

Sportisti turpina pieteikties Kurzemes rallijam, kas būs pirmais grants rallijs šogad. Noskaidrojies, ka pēc piecu gadu pārtraukuma rallijā atgriezīsies trīskārtējais Latvijas rallija čempions Dans Leščs. Līdz šim Leščs trīs reizes kļuvis par čempionu priekšpiedziņas klasē (2004., 2006. un 2007.gadā). Nu pilots nolēmis izmēģināt spēkus ar aizmugures piedziņas automašīnu.

''Esmu nolēmis atgriezties rallijā. Sāksim ar Kurzemes ralliju un tad jau skatīsimies tālāk, kur brauksim vēl. Esmu iegādājies Renāra Franča pagājušā gada BMW mašīnu. Nebūtu vērts to pirkt, ja man plānā būtu tikai viens rallijs. Ja ir mašīna, tad ar to ir jābrauc. Nav citu variantu,'' saka Dans Leščs, apliecinot, ka šīs nebūs viņa vienīgās sacensības šogad.

Nesen sportists aizvadīja pirmos testus ar jauno auto, pēc kuriem Dans atzina, ka sākums bija grūts, jo esot bijis grūti uztvert stūrmaņa teikto, taču uz treniņa beigām braukšanu sportists jau esot izbaudījis.

Uz jautājumu, cik ilgi sportists domāja par atgriešanos, Dans turpina. ''Trīs gadus briedu un domāju, ka ir jāatgriežas, taču viss atdūrās finansēs. Sākumā bija doma iegādāties Hondu, ar ko jau ir braukts, bet tad sapratu, ka tas laikam nebūs tik interesanti atkal braukt ar priekšpiedziņu. Beigās sanāca tā, ka braukšu ar aizmugures piedziņas BMW,'' nobeidz Leščs, kurš piebilda, ka viņa mērķis katrā rallijā savā RK1 klasē cīnīties par Top 3.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed