Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Audi" rūpnīcas komanda paziņo par startēšanu Dakaras rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" rūpnīcas komanda paziņo par startēšanu Dakaras rallijā
Foto: Audi Sport

Vācu autoražotājs "Audi" paziņojis par plāniem 2022. gadā piedalīties Dakaras rallijā ar unikālu, jaunas tehnoloģijas sacīkšu automašīnu. Iepriekš "Audi" rūpnīcas komanda šajās sacīkstēs nav piedalījusies.

Šobrīd vēl nianses par “Audi” jauno projektu ir skopas, taču zināms, ka bezceļu sacīkšu auto būs aprīkots gan ar benzīna turbodzinēju, gan elektrisko motoru un lieljaudas baterijām. Iekšdedzes dzinējs darbosies arī kā bateriju uzlādētājs sacensību laikā, taču pašlaik sīkāka tehniskā informācija, kā arī mašīnas dizains netiek atklāts plašākai publikai.

“Audi” apgalvo, ka 42 gadus ilgajā Dakaras rallija vēsturē šis būs pirmais “darboties spējīgais alternatīvās piedziņas projekts”. Tāpat šis sacīkstes “reprezentē nākamo soli motoru sporta elektrifikācijā” un ir “perfekta testu laboratorija” nākotnes automobiļu piedziņas risinājumu attīstīšanā, uzsveris “Audi” valdes priekšsēdētājs Markuss Doismans.

Samērā negaidīti novembra beigās “Audi” paziņoja par aiziešanu no elektrisko autosacīkšu čempionāta “Formula E”, lai gan šis seriāls pēdējos gados iekarojis arvien lielāku popularitāti dažādu pasaules automobiļu ražotāju vidū. Čempionātā “Audi” iesaistījās 2014. gadā, kopš tā laika izcīnot 12 uzvaras un kopumā 43 pjedestālus, kļūstot par līdz šim veiksmīgāko rūpnīcu “Formulā E”. Savukārt 2018. gadā tai izdevās uzvarēt komandu kopvērtējumā.

Tāpat “Audi” nesen izlēma pamest Vācijas salonautomobiļu čempionātu (DTM), kur ar panākumiem startēja kopš 2000. gada. Astoņas reizes tā triumfējusi ražotāju ieskaitē, ieskaitot aizvadīto sezonu, kā arī desmit reizes ar “Audi” spēkratiem sportisti uzvarējuši individuālajā vērtējumā.

Paralēli Dakaras rallijam, “Audi” rūpnīca jau aktīvi gatavojas atgriezties izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), kur no nākamā gada LMP1 klases vietā tiks ieviesta jaunā “Le Mans Daytona Hybrid” jeb hiperkāru klase. Šobrīd nav zināms, kad “Audi” aizvadīs pirmās sacīkstes, taču rūpnīca pieteikusi dalību 2022. gada čempionāta sezonā, tāpat kā “Toyota” un “Peugeot”. Baumo, ka iespēju startēt WEC apsver arī “Lamborghini” un “Porsche”.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati