Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" pilots Lefevrs un viņa stūrmanis savainoti avārijā Vācijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" pilots Lefevrs un viņa stūrmanis savainoti avārijā Vācijas rallijā
Lefevra/Morē ekipāža Vācijas rallijā
Foto: Peter Linke

Smagu avāriju sestdien pasaules rallija čempionāta posmā Vācijā piedzīvoja "Citroen" rūpnīcas pilota Stefana Lefevra ekipāža, savainojumus gūstot gan viņam, gan stūrmanim Gabinam Morē.

Negadījums notika vairāk nekā 40 kilometrus garajā ātrumposmā "Panzerplatte Lang 1", kas risinājās tanku izmēģināšanas poligonā. Lefevra/Morē ekipāža, kas sacensībās startēja ar "Citroen DS3 WRC" automašīnu, lielā ātrumā esot izlidojusi no trases.

Sacensības pēc šīs avārijas tika pārtrauktas un uz negadījuma vietu steidza glābēji. Abi sportisti bija pie samaņas, taču uzreiz bija skaidrs, ka gūtas traumas, un viņi tika nogādāti slimnīcā. Vēlāk kļuva zināms, ka abi guvuši lūzumus un iekšējos savainojumus, liecina sacīkšu organizatoru izplatītais paziņojums. Tajā pašā laikā zināms, ka šie ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Lefevrs ir "Citroen" attīstības programmas dalībnieks. Šogad viņš aizvada atsevišķus posmus pasaules čempionātā "Citroen" atbalstītās "Abu Dhabi World Rally Team" komandas sastāvā. Lai gan šai vienībai Vācijas asfalta rallijs nav sezonas programmā, Lefevrs tika pieteikts sacīkstēm privātā kārtā. Viņa mašīnu apkalpo "PH Sport" speciālisti.

"Autosport.com" vēsta, ka mašīna, kurā brauca Lefevrs un Morē, lielā ātrumā ietriekusies kokā. Pilots ar helikopteru pirmais nogādāts slimnīcā, kamēr Morē bija nepieciešama glābēju palīdzība, lai izkļūtu no sadragātā spēkrata. Sportisti, kas negadījuma vietai pabrauca garām, pastāstīja, ka avarējušais auto esot ļoti bojāts.

Pirms avārijas Lefevrs atradās sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
Autosport