Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC cer paplašināties ar jauniem automašīnu ražotājiem

WRC cer paplašināties ar jauniem automašīnu ražotājiem
Šogad par ražotāju kausu cīnās tikai "Ford" un "Citroen"
Foto: AFP

WRC rallija tiesību turētāji ISC cer, ka 2011. gadā WRC rallijā varētu piedalīties jau četri automašīnu ražotāji. Pašlaik pasaules rallijā ražotāju ieskaitē startē "Ford" un "Citroen".

Pēdējā desmitgadē bija pat septiņi ražotāji, taču ISC priekšsēdētājs Neils Dunkansons uzskata, ka tas ir nedaudz pa daudz. Viņš domā, ka divi jauni ražotāji, kuri varētu pievienoties "Ford" un "Citroen", sportam ļautu attīstīties vēl vairāk.

"Nav noslēpums, ka es labprāt redzētu vēl kādu jaunu ražotāju, kurš varētu piebiedroties "Ford" un "Citroen" komandām. Taču negribu vairāk par četriem ražotājiem. 2000.gadā bija septiņi (''Peugeot'', "Ford", "Subaru, "Mitsubishi", "Seat", "Škoda" un "Hyundai" – aut.) ražotāji, taču nedomāju, ka tas deva lielu efektivitāti. Aiz četriem vadošajiem pārējie nespēja cīnīties par augstiem rezultātiem, tāpēc nedomāju, ka tas ir baigi labi."

Jāatgādina, ka pirms kāda laika savu vēlmi piedalīties WRC rallijā izteica ''Proton'', ''Skoda'', ''Abarth'' un ''Volkswagen'' ražotāji.

Izmantotie resursi:
autosport.com