Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Talsu rallijā ar WRC mašīnu uzvar ukrainis Gorbans, Berķa ekipāžai otrā vieta

Agris Suveizda

Talsu rallijā ar WRC mašīnu uzvar ukrainis Gorbans, Berķa ekipāžai otrā vieta
Gorbana ekipāža līksmo
Foto: RA Events / MVFoto.

LETA. Jāņa Berķa un Edgara Čeporjus ekipāža sestdien izcīnīja otro vietu rallijā "Talsi", kas vienlaicīgi bija Latvijas čempionāta trešais posms.

Kopējā ieskaitē uzvaru izcīnīja ukrainis iepriekš pasaules rallija čempionātā (WRC) startējušais Ukrainas autosportists Valērijs Gorbans, kurš rallijā piedalījās ar "BMW-Mini John Cooper Works WRC" spēkratu. Tikmēr Berķis desmit ātrumposmu summā ukrainim zaudēja 47,21 sekundi, kas ar "Ford Fiesta R5" startējušajai Latvijas ekipāžai deva otro vietu.

Savukārt trešajā pozīcijā bija igaunis Ranno Bundsens ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kurš Gorbanam zaudēja 55,75 sekundes. Nieka 1,78 sekundes no goda pjedestāla atpalika Jānis Vorbjovs un Ivo Pūķis, kuri startēja ar "Mitsubishi Lancer Evo X" spēkratu. Gorbans uzvarēja sešos no desmit ātrumposmiem, pa vienam panākumam guva Berķis un Bundsens, bet pie divām uzvarām tika lietuvietis Vitauts Šveds ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš kopējā ieskaitē palika septītais.

Gorbana ekipāža triumfēja arī LRČ ABS klases vadībā, kamēr Bundsena ekipāža bija labākā LRČ1 ieskaitē, LRČ2 klasē triumfēja Vorobjovs, bet LRČ3 klasē ļoti pārliecinoši uzvarēja Mārtiņš Sesks ar Renāru Franci ("Peugeot 208 R2"). Pazīstamais rallijkrosa pilots Reinis Nitišs, kurš startēja ar "Mitsubishi Lancer Evo X", ralijā ieņēma devīto vietu.

Rally Talsi laikā tika izcīnītas arī vairākas specbalvas. Talsu pilsētas specbalvu par ātrāko laiku SS6 / SS8 Talsi City Special kopsummā saņēma igauņi Bundsens / Loštšenikovs. Sponsora Neste balva par tālāko lēcienu SS 2/ SS4 Neste pasniegta Berķim / Čeporjum, kuri veica 31 metru tālu lēcienu, bet sponsora Talce SC Grupa specbalva par ātrāko laiku SS5 / SS7 Talce SC Grupa kopsummā saņēma Rally Talsi uzvarētāji Gorbans / Larens. Rally Talsi oficiālā auto nomas partnera Sixt balva par tālāko lēcienu SS9 Sixt saņēma Olivers Solbergs / Veronika Engan (Sports Racing Technologies, Peugeot 208 R2), kuriem pa spēkam bija 33 metrus tāls lēciens. Tāpat trīs ātrākās Rally Talsi ekipāžas saņēma balvas no sacensību drauga Flora, bet rallija draugs Meža Dārzs simpātiju balvu, kas tika pasniegta sadarbībā ar Husqvarna, saņēma Madars Dīriņš / Gints Lasmanis (Renault Clio)!

SS5 laikā ekipāža Daņila Belokoņs / Toms Freibergs piedzīvoja avāriju, pēc kuras tika apturēta ātrumposma norise. Nepieciešamo medicīnisko pārbaužu veikšanai ekipāža pēc negadījuma tika nogādāta slimnīcā, kur Belokoņam konstatēts rokas sasitums un smadzeņu satricinājums. Belokoņs šobrīd atrodas slimnīcā, kur tiek veikta turpmākā medicīniskā uzraudzība. Savukārt Freibergam traumas konstatētas netika.

Kā vēstīts, janvārī Latvijas čempionāta pirmajā posmā, Alūksnes rallijā, uzvarēja Gorbans, bet otrajā etapā, rallijā "Sarma", pirmais bija ar Latvijas licenci startējošais krievu pilots Nikolajs Grjazins. Latvijas čempionāta sezona sastāvēs no septiņiem posmiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-05-21 22:44, pirms 6 gadiem
Rallijs TALSI bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA