Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Strīdīgi piešķirta soda dēļ Baumanis netiek Norvēģijas "Euro RX1" posma finālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Strīdīgi piešķirta soda dēļ Baumanis netiek Norvēģijas "Euro RX1" posma finālā
Foto: Facebook.com/janisbaumanisrx

"RX Team Latvia" pilots Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē Norvēģijā aizvadīja Eiropas rallijkrosa čempionāta trešo posmu, tomēr Hellas trasē viņam finālā iekļūt neizdevās. Ātrums bija pietiekošs, taču tiesnešu piespriestais sods pārvilka svītru startēšanai izšķirošajā braucienā.

Pēc sacensību pirmās dienas "Euro RX1" klasē Baumanis atradās trešajā pozīcijā. Otrajā braucienā sportists izpelnījās piecu sekunžu sodu par manevru, kas tiesnešu vērtējumā nebija pieņemams.

Savukārt svētdiena sākās ar neveiksmi ceturtajā kvalifikācijā, kad cīņā par uzvaru tika piedzīvotas tehniskas problēmas ar turbīnu. Otrā, sestā, ceturtā un četrpadsmitā vieta braucienos kvalifikācijas summā Baumanim ļāva izcīnīt sesto pozīciju.

Pusfinālā Baumanis finišēja otrais, atspēlējoties par neveiksmēm un nodrošinot iespēju startēt finālā. Tomēr tiesneši latviešu sportista braukšanā atkal saskatīja pārāk agresīvus manevrus, šoreiz piešķīra viņam desmit sekunžu sodu un tā rezultātā Baumanis atkrita uz piekto pozīciju. Tas liedza startēt finālā.

"Pēc pusfināla saņēmu 10 sekunžu sodu par kontaktu pirms otrā pagrieziena," ziņo Jānis Baumanis. "Esmu precīzi savā līnijā uz nākamo pagriezienu... Lēmums pēc pusotras stundas nav publicēts no FIA tiesnešu puses. Es domāju, ka viņiem ir grūti uzrakstīt iemeslu."

rallycross

After Semi Final I got 10 second penalty for contact before corner Nr.2. I'm in the racing line excatly following the car in front of me without changing line for 2nd corner. The decision after 1,5h still hasn't published by stewards from FIA. I believe its difficult for them to write the reason. Strange that they even didn't watch any of my onboard footage before making decision.Pēc pusfināla saņēmu 10 sekunžu sodu par kontaktu pirms otrā pagrieziena. Esmu precīzi savā līnijā uz nākamo pagriezienu.. Lēmums pēc 1,5h nav publicēts no FIA tiesnešu puses. Es domāju, ka viņiem ir grūti uzrakstīt iemeslu..

Posted by Jānis Baumanis on Svētdiena, 2023. gada 18. jūnijs

"Euro RX1" finālu kā uzvarētājs noslēdza norvēģu pilots Siverts Svardals, tomēr oficiālie rezultāti šajā klasē nav publicēti.

Pagaidām vēl neoficiālajā kopvērtējumā pēc trim posmiem Jānis Baumanis no pirmās pozīcijas atkritis uz trešo. Tagad līderis ar 48 punktiem ir beļģu pilots Ide, kuram punktu zaudē norvēģis Marklunds. Latviešu braucējs ir četrus punktus aiz līdera un turpinās cīņu par titulu nākamajā posmā, kas 1. un 2. jūlijā notiks Zviedrijā, Hēljesas trasē.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 22:06, pirms gada
Tiesneši laikam pirmo reizi atnākuši uz rallijkrosu.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 06:41, pirms gada
Rallijkross ir kontaktu sporta veids. Ja nepatīk grūstīšanās un to grib izskaust, tad mainiet sacīkšu formātu, ka uzvarētāju noskaidro pēc ātrākā apļa, dalībniekus trasē laižot pa vienam. Grūstīšanās ir tas, ko vēlas redzēt skatītāji. Saprotu, ka kontakts, kas sagriež pretinieku pretējā virzienā ir sodāms, bet ne jau maiga grūstīšanās. Šādi lēmumi atbaidīs labus sportistus, kas rezultēsies arī skatītāju neieinteresētībā šajā pasākumā.

     [+] [-]

, 2023-06-19 14:17, pirms gada
Baumanis izskattijas ka ttiesham brauc pa savu liniju...njaaa

     [+] [-]

, 2023-06-20 07:58, pirms gada
wizzy888 rakstīja: Baumanis izskattijas ka ttiesham brauc pa savu liniju...njaaa
Nitišs,tu???