Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē ceturto gadu pēc kārtas kļūst par WRC čempionu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ožjē ceturto gadu pēc kārtas kļūst par WRC čempionu
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Par pasaules čempionu rallijā ceturto gadu pēc kārtas kļuvis Francijas braucējs Sebastjēns Ožjē, kurš triumfu svinēja divus posmus līdz sezonas noslēgumam.

"Volkswagen Polo R" stūrējošais Sebastjēns Ožjē, kurš iepriekšējos ātrumposmos bija sakrājis 5,5 sekunžu pārsvaru, uzvarēja noslēdzošās dienas pirmajā dopā, bet nākamajā, lai gan ierindojās otrajā vietā, pārsvaru pār Daniju Sordo, kurš otrajā dopā palika piektais, palielināja līdz 12,7 sekundēm.

"Pirmajā ātrumposmā bija mitrs, tāpat vairākas vietas bija sarežģītas. Priecājos, ka apsteidzu Daniju. Nākamajā dopā braucu piesardzīgāk nekā parasti, taču līdz rallija beigām palikuši tikai divi ātrumposmi un pagaidām viss izskatās labi," norādīja Ožjē, kurš pērn Spānijā izstājās pēc avārijas.

Turpinājumā Ožjē izdevās pārsvaru ne tikai nosargāt, bet arī palielināt. Kopvērtējumā viņš Sordo apsteidza par 15,6 sekundēm, triumfējot ne tikai Spānijas posmā, bet arī sezonas kopvērtējumā. Sordo bija posma vadībā, tomēr pēc tam, kad ātrumposmi no grants seguma pārcēlās uz asfaltu, francūzis bija labāks.

Sezonas kopvērtējumā Ožjē kontā ir 222 punkti. Viņa tuvākie sekotāji ir norvēģis Andreass Mikelsens, kurš izstājās, un beļģis Terijs Noivils, kurš ierindojās trešajā vietā, no Ožjē atpaliekot par minūti un 15 sekundēm, – abu kontā ir 127 punkti. Pārsvars divos atlikušajos posmos – Lielbritānijā un Austrālijā – vairs nav sadeldējams.

Braucot "Volkswagen" komandā, Ožjē par čempionu kļuvis četrus gadus pēc kārtas. Tāpat viņam pieder rekords par lielāko atrāvienu – 2013. gadā Noivils tika apsteigts par 114 punktu tiesu. Pirms Ožjē deviņas reizes pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva viņa tautietis Sebastjēns Lēbs.

Ožjē šosezon triumfēja pirmajos divos posmos, kuri norisinājās Montekarlo un Zviedrijā, tāpat viņš bija labākais augusta beigās Vācijā un septembra noslēgumā Francijā. Vairāk par vienu uzvaru ir tikai britam Krisam Mīkam, kurš bija labākais Portugālē un Somijā.

WRC sezonas kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaPunkti
1.Sebastjēns OžjēFrancijaVolkswagen222
2.Andreass MikelsensNorvēģijaVolkswagen127
3.Terijs NoivilsBeļģijaHyundai127
4.Heidens PadonsAustrālijaHyundai114
5.Daniels SordoSpānija111

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-16 18:05, pirms 8 gadiem
Nu vēl vienu vai divus titulus Ožjē dabūs, bet ne deviņus. Es teiktu ka tehniski Hyundai un Citroen ir tikuši VW klāt. Un Mīke ir diezgan širmoviks uz braukšanu. Redzēs kā auto spēki izmainīsies ar 2017 jauniem noteikumiem, bet nedomāju ka krasi. Un nezin ko Toyota rādīs !!???