Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis leģendārais Latvijas autosportists Ivars Caune

Agris Suveizda

Mūžībā aizgājis leģendārais Latvijas autosportists Ivars Caune
Ivars Caune. Foto: Krišjāņa Caunes personīgais arhīvs

Mūžībā neilgi pēc 60. dzimšanas dienas devies trīspadsmitkārtējais Latvijas autosporta čempions Ivars Caune, sociālo tīklu vietnē Facebook pavēstījis viņa dēls Krišjānis Caune.

"Latvijas autosports šodien zaudēja jaudīgu leģendu un krietnu vīru... Trīspadsmitkārtējais čempions Ivars Caune ir devies mūžībā," raksta Krišjānis Caune. "Ticam, ka viņš tur, augšā, spēs iepriecināt citus gan ar savu lielisko humoru, gan ar cieņpilnām rūpēm par savējiem, gan ar kādu kolosālu braucienu ar auto...."

"Mūsu beidzamajā sarunā viņš teica: "Tev jādodas uz Sardīniju, jāsasniedz finišs! Un noteikti ņemiet divus rezerves riteņus." Mēs visu laiku braucam ar diviem rezerves riteņiem, bet līdz finišam vēl jāaizbrauc... šoreiz gan citādi. Tēti, šis būs par Tevi!" turpina Krišjānis Caune, kurš kopā ar pilotu Mārtiņu Sesku pēc pirmās dienas Sardīnijas rallijā ieņem piekto vietu "Junior WRC" klasē. "Ļoti lūdzu šobrīd cienīt mūsu ģimenes privātumu un dot pāris mierīgu dienu. Mēs otrdien ziņosim par atvadīšanos."

Kā rakstīts Ivara un Krišjāņa Cauņu mājaslapā, Ivars Caune bija trīspadsmitkārtējs Latvijas čempions autorallijā, trīskārtējs PSRS čempions autorallijā, bija starp vadošajiem braucējiem Anglijas un Zviedrijas pasaules rallija čempionāta posmos un sporta meistars autosportā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/photo.php?...
CAUNE.lv