Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots Kovalainens Lapzemes rallijā piedzīvo avāriju (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Bijušais F1 pilots Kovalainens Lapzemes rallijā piedzīvo avāriju (+video)
Heiki Kovalainens

Par Lapzemes rallija uzvarētāju aizvadītajās brīvdienās tika kronēts pagājušā gada Sarmas rallija uzvarētājs Tēmu Asunmā, kurš sīvā cīņā par pusotru sekundi apsteidza Juho Salo.

Ar Lapzemes ralliju aizvadītajās brīvdienās startēja Somijas rallija čempionāta 1.posms. Divās dienās sportistiem bija jāveic 11 ātrumposmi (230 km).

Vairāk nekā 100 ekipāžu konkurencē uzvaru sīvā cīņā svinēja 2019. un 2020.gada Somijas čempions Tēmu Asunmā. Pēc pirmās dienas līderis bija bijušais WRC braucējs Jari Hutunens, taču septītajā dopā soms kādā no līkumiem par vēlu bremzēja un ielidoja kupenā, kur finišā tika zaudētas sešas minūtes un 40 sekundes. Jāpiebilst, ka Hutunens arī noslēdzošajā ātrumposmā izlidoja no ceļa, tādējādi nesasniedzot finišu.

Vadībā uz diviem ātrumposmiem nonāca seškārtējais šī rallija uzvarētājs Juha Salo, taču noslēdzošajos trīs dopos pagājušā gada Sarmas rallija uzvarētājam Asunmā izdevās apdzīt Salo un izraut uzvaru. Salo uzvarētājam zaudēja pusotru sekundi. Trešajā vietā finišēja 2022.gada WRC3 Open čempions Lauri Jona, kuram šis bija tikai otrais rallijs karjerā pie R5 automašīnu stūres. Piektais finišēja pasaules rallijkrosa braucējs Niklas Gromholms.

Šajā rallijā uz starta izgāja arī bijušais F1 pilots Heiki Kovalainens, kurš šosezon aizvadīs pilnu Somijas rallija čempionātu. Pēdējos gados Kovalainens, kurš F1 startēja no 2007.-2013.gadam, ik pa laikam startēja Japānas rallija čempionātā, taču šogad sportists izmēģinās spēkus Somijas čempionātā. Lapzemes ralliju Heiki sāka ar 18. un 9.vietu pirmajos divos dopos, taču trešajā posmā, kas notika pa tumsu, Kovalainens avarēja. Sacensībās sportists atgriezās sestdien pēc Rally2 sistēmas.

Tāpat uz starta izgāja arī vairāki lietuvieši, kuru vidū bija arī pieredzējušais Martinas Samsonas, kurš startēja ar ''Volkswagen Polo MK6 N5''. Diemžēl piektajā dopā Samsonas avarēja. Aplūkojot rezultātus, jāsaka, ka Samsonas vidēji ātrumposmā savas klases līderiem, kuri brauca ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX'' un ''Mitsubishi Lancer Evo X'', zaudēja ap minūti.

Rallija rezultāti: