Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Beate Klipa piedalīsies FIA jauno braucēju konkursā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Beate Klipa piedalīsies FIA jauno braucēju konkursā
Beate Klipa
Foto: Guntars Stupelis, go4speed.lv

Latvijas Automobiļu federācija izvirzījusi Beati Klipu dalībai Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) jauno braucēju atlases konkursā FIA "Young Driver Excellence Academy", un oktobra beigās dosies uz Nīderlandi piedalīties treniņu un atlases pasākumā.

FIA Akadēmija ir paredzēta sportistiem vecumā līdz 23 gadiem, kuri atrodas savas autosportista karjeras sākuma punktā un, kurus attiecīgā nacionālā sporta federācija – šajā gadījumā LAF – atzīst par daudzsološiem sportistiem nākotnē. Lai arī galvenā vadlīnija Akadēmijas darbā ir sportista sasniegumi un fiziskā sagatavotība, FIA Institūts, kas pārrauga FIA Akadēmiju, vēlas veidot jaunos autosportistus arī kā drošas braukšanas vēstnešus sabiedrībā.

Beate Klipa, kura autosportā debitēja 2012. gadā folkreisā un Latvijas autokrosa čempionātā, šogad izcīnīja Latvijas un Baltijas autokrosa čempiones titulus B600 bagiju klasē. Šī ir pirmā reize Latvijas autokrosa vēsturē, kad sieviešu kārtas pārstāve sasniegusi nacionālo čempiona titulu.

LAF apsvēra arī citas jauno sportistu kandidatūras darbam FIA "Young Driver Excellence Academy". Sākotnējo nomināciju saņēma viens no pēdējo gadu talantīgākajiem Latvijas autošosejas braucējiem Konstantīns Calko. Taču sportists nevar apmeklēt FIA Akadēmijas aktivitātes, jo tās sakrīt ar viņa sacensībām. Tikmēr Beate Klipa pauda neviltotu gandarījumu par šo iespēju, un jau sākusi gatavošanos dalībai FIA Akadēmijā.

Izmantotie resursi:
www.laf.lv