Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Čehu pilots Prokops apvainojas uz FIA un aiziet no WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Čehu pilots Prokops apvainojas uz FIA un aiziet no WRC
Martins Prokops
Foto: motorsport.com

Autosportists Martins Prokops, kurš zināms kā viens no nedaudzajiem ilggadējiem privātajiem pasaules rallija čempionāta dalībniekiem, paziņojis par aiziešanu no WRC, jo saņēmis, viņaprāt, netaisnīgu sodu no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) puses.

Vēl pirms Sardīnijas rallija Prokops bija spiests samierināties ar 5 minūšu sodu, jo viņa mašīnai bija pārrautas transmisijas plombas.

Privātajām komandām, un ir arī Prokopa pārstāvētā "Jipocar Czech National Team", transmisiju skaits ir ierobežots un to remonta laikā šīs plombas nākas pārraut. Komandas vadītājs Kvirins Millers atklāj, ka tā darīts arī iepriekš, FIA par to zināja, taču iepriekš nekad sodu nepiešķīra.

"Tas skaidri parāda, ka viņiem pasaules čempionātā privātie braucēji nav vajadzīgi," FIA rīcību Sardīnijas rallijā komentē Millers.

Tikmēr Prokops paziņojis, ka turpmāk vairs WRC nestartēs, bet tā vietā pilnu uzmanību veltīs Dakaras rallijam, kur pirmo reizi čehs startēja šī gada sākumā. Vēl gan ir maza cerība, ka FIA sodu anulēs un Prokops pārdomās.

WRC kopvērtējumā šis sportists šobrīd ierindojas 11. pozīcijā.

Būdams viens no retajiem regulāri startējošajiem privātbraucējiem, Prokops vairākas reizes sezonas noslēdzis pirmajā desmitniekā, un, lai gan ne reizi nav kāpis uz pjedestāla, atsevišķos posmos spējis finišēt ceturtajā vietā. Pasaules čempionātā viņš startējis 117 posmos, 2009. gadā kļūstot par JWRC klases čempionu.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-06-15 22:31, pirms 8 gadiem
Nu Prokops ir tāds emocionāls džeks. Dažus gadus atpakaļ GER rallijā šim nodega trases malā auto, un šis bija dusmigs ka neviens nav apstājies viņam palīdzēt glābt liesmās degošo pusmiljonu vērto spēkratu.