Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis startēs rallijkrosa sacīkstēs Lielbritānijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Artis Baumanis startēs rallijkrosa sacīkstēs Lielbritānijā
Artis Baumanis
Foto: SET Promotion

2015. gada Eiropas rallijkrosa čempiona Jāņa Baumaņa brālis Artis nākamajā nedēļā plāno piedalīties Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta sacensībās. Šogad arī viņš iecerējis startēt Eiropas čempionātā "Super 1600" klasē.

Pērn par "Super 1600" klases Eiropas čempionu kļuva Jānis Baumanis, kurš jau vienojies, ka šogad pārstāvēs "World RX Team Austria" vienību pasaules rallijkrosa čempionātā. Šogad viņa pēdās plāno iet brālis Artis Baumanis, aizvadot pirmo sezonu Eiropas čempionātā.

Tāpat kā Jānis, arī Artis Baumanis startēs somu komandas "SET Promotion" sastāvā. Komanda ir pieteikusies dalībai MSA Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta otrajam posmam, kas notiks nākošās nedēļas nogalē Laidenhilā. Ar "Renault Twingo" automašīnām uz starta izies gan Artis Baumanis, gan krievu sportist Timurs Šigabudinovs. Viņiem tā būs gatavošanās Eiropas čempionātam.

"Šis posms būs ļoti noderīgs, lai labāk sagatavotos Eiropas čempionāta posmam, kas notiks tepat Laidenhilā, kā arī pirmajām sacensībām Portugālē," stāsta "SET Promotion" komandas vadītājs Kalle Pinomaki. "Braucēji ir priecīgi par šo iespēju, pabraukt sacīkstēs vēl pirms Eiropas čempionāta sezonas sākuma. Komandai ir svarīgi pēc garās ziemas atgriezties sacīkšu režīmā un censties atrast ātruma robežu, pagaidām vēl nedomājot par rezultātu. Tas palīdzēs gūt pārliecību."

"Pirms dažiem gadiem "SET Promotion" sastāvā par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē kļuva arī Reinis Nitišs, kurš šogad aizvadīs jau trešo sezonu pasaules čempionātā "SuperCar" klasē.

Artis Baumanis pērn jau pārstāvēja "SET Promotion" komandu "RallyCross Challenge" čempionātā, kur kļuva par vicečempionu.

Izmantotie resursi:
Msa British Rallycross Championship