Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Africa Eco Race" rallijreidā startēs rekordliels braucēju skaits

Juris Grīns
Juris Grīns

"Africa Eco Race" rallijreidā startēs rekordliels braucēju skaits
Foto: africarace.com

Lēnām, bet ar katru gadu arvien lielāku popularitāti iemanto "Africa Eco Race" rallijreids, kas ved pa vēsturisko Dakaras rallija maršrutu un notiek ik gadu jau kopš laika, kad leģendārās sacensības tika pārceltas uz Dienvidameriku. Zināms, ka drīzumā gaidāmajā rallijreidā uz starta stāsies līdz šim lielākais dalībnieku skaits.

Lai gan oficiālais braucēju saraksts parasti tiek publicēts vien īsi pirms sacensību sākuma, jau šobrīd zināmas aptuvenās aprises, ko varam sagaidīt.

Starts - 2. janvārī

2017. gada "Africa Eco Race" startēs jau šī gada vecgada dienā, 31. decembrī Monako. Pēc tam dalībnieki dosies uz prāmi, lai pārceltos uz Āfriku, savukārt cīņa par uzvaru tiks sākta 2. janvārī. Pieci ātrumposmi tiks aizvadīti Marokā, seši ātrumposmi notiks Mauritānijā, bet noslēdzošais risināsies Senegālā, tradicionāli finišējot leģendārā Rozā ezera krastā.

Vieglo auto klasē - 50 ekipāžas

Vieglo auto klasē dalībai pieteiktas aptuveni 50 mašīnas. 2015. gada uzvarētājs Žans Antuāns Sabatjē ir tikai viens no aptuveni desmit pilotiem, kuriem ir līdzīgas iespējas izcīnīt uzvaru šajā reizē, uzskata "Africa Eco Race" rīkotāji. No pārējiem vadošajiem braucējiem jāmin Paskāls Tomase, kurš iepriekš paziņoja par karjeras beigšanu, taču nolēmis atgriezties, Matjū Serradori, Patriks Sireijols, Patriks Martēns, Īvs Fromons, Davids Žerārs, Giloms Gomezs, Dominiks Housjē, Tjerī Maņaldi, Vladimirs Vasiļjevs un citi.

"Kamaz" divu ekipāžu sastāvā

Smago auto kategorijā favorīti būs "Kamaz" rūpnīcas komandas piloti. Šī vienība uz rallijreidu dosies divu ekipāžau sastāvā - vienu no mašīnām pilotēs Andrejs Karginovs, bet ar otru, ko darbinās gāze, brauks Sergejs Kuprijanovs. Pirms gada "Africa Eco Race" uzvarēja Antons Šibalovs, kurš šoreiz startēs Dienvidamerikā notiekošajā Dakaras rallijā. Spēcīgajiem krieviem Āfrikā pretī stāsies tādi piloti kā Tomass Tomečeks, Mikloss Kovāčs un Elizabete Jancinto.

Ūlevalseters pēc trešās uzvaras motociklu klasē

Apmēram 50 startēt gribētāji ir motociklu kategorijā. Favorīts noteikti būs Pals Anderss Ūlevalseters, aizvadīto divu sacīkšu uzvarētājs. Pretestību viņam varētu sagādāt tādi motosportisti kā Paolo Ceci, Harite Gabari, Stefano Pelloni, Martins Benko un Dmitrijs Agoškovs.

2017. gadā "Africa Eco Race" notiks jau devīto reizi.

Izmantotie resursi:
Accueil

     [+] [-]

, 2016-12-13 11:52, pirms 8 gadiem
Nedauz nepareiza informācija, 2016. gada rallijā vieglo auto klasē uzvarēja kazahs Šagirovs (Sabatjē palika 4. vietā), Sabatjē uzvarēja 2015. gada rallijā. Ja par Ulevalseteru pateica, ka uzvarēja pēdējos 2 rallijos, tad arī par Šibalovu varēja pateikt to pašu, pēdējo 2 Africa Eco čempions