Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autokrosa čempioni Brenguļu klasē sāk titulu aizstāvēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Autokrosa čempioni Brenguļu klasē sāk titulu aizstāvēšanu
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē startē šā gada Latvijas autokrosa čempionāts. Vairāki – ne visi – pērnie čempioni uzsāks savu čempiontitulu aizstāvēšanu!

PRIEKŠPIEDZIŅAS KLASĒS JAUNI ČEMPIONI?

Viens no pirmssezonas lielākajiem pārsteigumiem ir 2000 Super klases vairākkārtējā čempiona Ritvara Kārkliņa neatrašanās pirmā posma dalībnieku sarakstā. Sajūtas divējādas – no vienas puses, uz starta nebūs atraktīvs braucējs un galvenais favorīts. No otras puses – beidzot ceļš uz uzvaru vaļā daudziem citiem gribētājiem, kas rada papildu intrigu. Varētu teikt, ka klase ir ceļā uz jaunu čempionu! Neviens no citiem klasē pieteiktajiem braucējiem vēl nav bijis Latvijas autokrosa čempiona godā.

Arī 1600 klasē čempions Andis Kļava nav sarakstos. Tas gan pārsteidz mazāk, jo Andis jau pirmajās minūtēs pēc 2022. gada čempiona titula iegūšanas domīgi pārsprieda, vai sasniegtais tituls nebūtu labs punkts, pie kura apstāties. Zinot Kļavu, nebūtu gan arī liels pārsteigums, ja viņš svētdien no rīta pēkšņi būtu dalībnieku parkā.

VAZ KLASIKA ČEMPIONAM SMAGS UZDEVUMS

Viens no pērnā gada šokējošākajiem iznākumiem bija VAZ Klases čempionāta iznākums. Interesanti, ka uz čempiontitulu ir trīs izteikti favorīti, bet neviens no viņiem nesasniedz titulu – to visiem atņēma Jānis Balodis. Vai Armands Ķēniņš, Raitis Gusevs un Jānis Logins šādu neuzmanību pieļaus arī šogad? Vai Balodis, sajutis panākumu garšu, ar lielāku pārliecību metīsies cīņās par posmu uzvarām?

OPEN UN XTREME ČEMPIONIEM VIEGLA PASTAIGA?

Open klasē, ja nepieviļ tehnikas izturība, Ints Jeršovs ir galvenais favorīts, un varētu domāt, ka arī šis gads viņam būs viegla pastaiga pēc trešā čempiontitula. Taču kļūdīties nedrīkst – Aigars Bajārs, Jānis Gustāns ir kaujas gatavībā. Viena no lielākajām intrigām – ar vairākkārtējā Latvijas čempiona Armanda Plūmes auto čempionātā debitēs Artis Radionovs.

Trīskārtējais Xtreme čempions Mikus Neško varētu būt vispārliecinošākais šā gada titula pretendents savā klasē. Ja pērn cīņu par titulu sezonas laikā bija jādala ar Jāni Geisteru, tad šogad Jāņa sarakstos nav. Mikum vieglā pastaiga? Tā šķiet, bet jāvēro, piemēram, Keivo Koivs, pērn spoži uzlēkušais Roberts Rumbenieks, strauji izaugušais Mats Zavarskis…

JUNIORU KLAŠU ČEMPIONI KĀPJ UZ AUGŠU

Savus titulus neaizstāvēs arī pērnie bērnu klašu uzvarētāji. Mini bagiju čempions Ažuols Dungveckis pārcēlies uz Junior Xtreme bagiju klasi. Savukārt Junior Xtreme čempions Zavarskis, kā minēts, devies uz “lielo” Xtreme klasi, nonākot augstākajā līgā. Tāpēc šajās klasēs ceļš uz čempiontiuliem brīvs visiem pārējiem.

Ceļš uz titulu brīvs arī pilnpiedziņas bagiju B1600 klasē. Modris Lešinskis šogad Latvijas čempionāta pirmā posma sarakstos nav atrodams, līdz ar to visas iespējas izpausties pārējiem.

Kā tas viss sāksies? Svētdien Brenguļu autotrasē uzzināsim!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv