Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jauno ERČ sezonu ar uzvaru sāk Latvijā zināmais Lukjaņuks

Jauno ERČ sezonu ar uzvaru sāk Latvijā zināmais Lukjaņuks
Aleksejs Lukjaņuks un Aleksejs Arnautovs
Foto: Lina Arnautova

Ar Alekseja Lukjaņuka uzvaru sestdien Kanāriju salās noslēdzās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas pirmais posms.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas līderis bija poļu braucējs Kajetans Kajetanovičs, kurš par 22 sekundēm apsteidza Alekseju Lukjaņuku, kamēr WRC zvaigzne Mads Ostbergs avarēja.

Ja sestdienas pirmajā posmā vēl ātrākais bija Kajetanovičs, tad nākamajos posmos poļu braucējs zaudēja daudz laika, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz otro vietu, Lukjaņukam zaudējot jau 36 sekundes. Kā vēlāk atzina braucējs, tad iemesls, kāpēc viņš zaudēja tik daudz laika (divos posmos kopā tika zaudēta minūte), bija tas, ka uz pirmo posmu riepām tika uzlikts nepareizs spiediens, kas turpinājumā esot iznīcinājis viņa riepas.

Pēc servisa parka pirmajā posmā Kajetanovčs Lukjaņukam atspēlēja astoņas sekundes, taču pārsvars pirms pēdējiem diviem posmiem vēl bija gana liels – 28,8 sekundes. Pēdējos divos ātrumposmos atkal ātrākais bija Lukjaņuks, kurš tādējādi svinēja uzvaru un kļuva par šīs ERČ sezonas pirmā posma uzvarētāju. Otrais palika Kajetanovičs, bet trešo vietu izcīnīja Luis Monzons.

Kā pēc finiša atzina Lukjaņuks, tad tagad būs daudz jāstrādā, lai atrastu papildus atbalstītājus, lai varētu aizvadīt pilnu ERČ sezonu un lai varētu cīnīties par ERČ titulu. Šobrīd pilotam nav budžets dalībai visā ERČ čempionātā.

Nākamais ERČ posms no 7.-9.aprīlim notiks Īrijā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Lukyanuk AlexeyFord Fiesta R52:13:52.4
2.Kajetanowicz KajetanFord Fiesta R5+32.7
3.Monzón LuisCitroën DS3 R5+1:51.4
4.Pérez J.Ford Fiesta R5+2:58.5
5.Chuchała WojciechSubaru Impreza STi N15+5:57.3
6.Kołtun JarosławFord Fiesta R5+6:17.0
7.Consani RobertPeugeot 208 T16+7:19.6
8.Puskádi JánosŠkoda Fabia R5+8:00.0

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship