Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanim un Nitišam Argentīnas posmā konkurenci sastādīs 16 braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanim un Nitišam Argentīnas posmā konkurenci sastādīs 16 braucēji
Jānis Baumanis
Foto: rxlatvia.com

Jau pēc divām nedēļām Argentīnā tiks aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas noslēdzošais posms, kurā startēs arī latvieši Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. "SuperCar" klasē viņiem konkurenci sastādīs 16 citi braucēji.

Dalībnieku sarakstā atrodams arī 2016. gada čempiona Matiasa Ekstrema vārds. Zviedrs, kurš pie titula tika jau oktobrī notikušajā posmā Vācijā, varētu arī nestartēt Argentīnā, tomēr viņa un Topi Heikinena pārstāvētā "EKS RX" vienība cīnās par uzvaru komandu vērtējumā, tāpēc šis starts ir ļoti svarīgs. Tāpat uz titulu kandidē Sebastjēna Lēba un Timija Hansena pārstāvētā "Team Peugeot-Hansen" komanda. Šobrīd "EKS RX" ir 17 punktu pārsvars.

Trešo reizi sezonā pasaules čempionātā uz starta izies divkārtējais DTM čempions Timo Šaiders, kurš pārstāvēs "Muennich Motorsport" krāsas. Šīs komandas bijušais pilots Reinis Nitišs trešo reizi šosezon startēs "Olsbergs MSE" sastāvā. Lai gan iepriekš latvieša plānos nebija doties uz Argentīnu, viņam dota iespēja aizvietot somu Niklasu Gronholmu, kļūstot par komandas biedru Kevinam Ēriksonam, kurš nesen kļuva par Vācijas posma uzvarētāju.

"World RX Team Austria" sastāvā uz Rosario pilsētu dosies arī Jānis Baumanis. Tieši šajā trasē viņš pirms gada debitēja austriešu komandas rindās, pārsteidzot ar sasniegtu finālu un izcīnītu ceturto vietu.

Kopvērtējumā Baumanis šobrīd ir devītais, bet tikai divus punktus atpaliekot no priekšā esošā Timura Timerzjanova. Nitišam šī sezona padevusies vājāka un viņš ierindojas tikai 16. pozīcijā starp 26 braucējiem, kas šogad guvuši punktus pasaules čempionāta ieskaitē.

Argentīnas posma dalībnieku saraksts: media.rallycrossrx.com

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship