Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbam Dakaras rallijs beidzies

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lēbam Dakaras rallijs beidzies
Sebastjans Lēbs

Diemžēl Dakaras rallijs beidzies deviņkārtējam WRC čempionam Sebastjanam Lēbam, kurš pirms pirmdienas ātrumposma bija spiests izstāties.

Gandrīz katrā posmā Lēba Prodrive automašīnu vajāja tehniskas problēmas, kā arī Lēbs pamanījās kopumā pārsist desmit riepas.

Pirms astotā posma Lēbs kopvērtējumā atradās 43.vietā, vairāk nekā 13 stundas zaudējot Stefanam Peteranselam. Iepriekšējā posmā Lēbs pamanījās pārsist divas riepas, taču ar to Lēba komandas problēmas nebeidzās. Izrādās, ka Bahrain Raid Xtreme komandas tehniskās palīdzības mašīna, kas arī veic to pašu distanci, ko sportisti, sabojāja aizmugurējo tiltu, kā rezultātā šis auto, kas sportistiem piegādā gan riepas, gan rezerves daļas, nespēja posmu pabeigt laikā, kas paredzēts tehniskās palīdzības automašīnām. Komanda nolēma, ka turpmāk no abiem braucējiem (Nani Romas, kurš ieņem piekto vietu un Lēba) jāatbalsta Roma, kurš ieņem augstāku vietu, tāpēc Lēbs pirms pirmdienas ātrumposma savas rezerves riepas atdeva Romam, kurš spēja turpināt ralliju, kamēr Lēbam Dakaras rallijs bija beidzies.

''Ar lielām skumjām mums jāatvadās no šī gada Dakaras rallija. Pēdējo astoņu dienu laikā mēs saskarāmies ar daudz problēmām, taču ne vienu sekundi mēs nedomājām par izstāšanos. Mēs ar Danielu Elenu nekad nepadodamies un vienmēr cīnījāmies līdz galam, lai palīdzētu gan Romam, gan visai Bahrain Raid Xtreme komandai meklēt labākos risinājumus un uzlabot automašīnu. Bet šodien mums nebija citas izvēles, tāpēc savas rezerves riepas atdevām Romam, lai ļautu viņiem turpināt cīņu par augstiem rezultātiem. Svētdien, kad saplīsa mūsu tehniskās palīdzības automašīna, mūsu liktenis kļuva skaidrs. Bez riepām un rezerves daļām braukt tālāk nebija iespējams. Esam vīlušies, taču mums ir daudz mācības, lai nākamgad atgrieztos stiprāki,'' tā Sebastjans Lēbs, kura labākais rezultāts Dakaras rallijā ir otrā vieta 2017.gada rallijā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed