Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dīriņš: ''Zaudēt nav ko, tāpēc jāiet uz pilnu banku''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Dīriņš: ''Zaudēt nav ko, tāpēc jāiet uz pilnu banku''
Madars Dīriņš/Gints Lasmanis. Foto: Krists Andersons

''Teikšu, kā ir. Baigi jau nav ko zaudēt – vai nu izcīnām titulu vai paliekam otrie. Tāpēc zaudēt nav ko un jāiet uz pilnu banku,'' pirms Sāremā rallija stāsta Madars Dīriņš.

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Sāremā salā, startēs noslēdzošais Igaunijas rallija čempionāta posms, kurā dalību apstiprinājušas gandrīz 150 ekipāžas, kurām divās dienās būs jāveic deviņi ātrumposmi (104 km).

Uz starta izies arī vairākas latviešu ekipāžas. Divām no tām - Emīls Blūms/Didzis Eglītis un Madars Dīriņš/Gints Lasmanis, šis būs ļoti svarīgs posms. Ja Emīls var izraut uzvaru absolūtajā ieskaitē, tad Madars otro gadu pēc kārtas var kļūt par Igaunijas EMV7 klases čempionu.

Sarunā ar portālu Go4speed Madars atklāj, ka noskaņojums pirms izšķirošā posma esot kaujiniecisks. ''Noskaņojums ir kaujiniecisks, teikšu kā ir. Baigi jau nav ko zaudēt – vai nu izcīnām titulu vai paliekam otrie. Tāpēc zaudēt nav ko un jāiet uz pilnu banku,'' stāsta Madars Dīriņš.

Pirms šī rallija Dīriņš piedalījās minirallijā “Karosta” un noslēdzošajā LRČ posmā Lietuvā. Lai arī minirallijā un Samsonas rallijā kopējā nobrauktā distance nebija gara, sportists piebilda, ka rokas ir izkustinātas, kā arī tehniski šobrīd viņi ir gatavi rallijam.

''Jā, nobraukto kilometru nav daudz, bet rokas ir izkustinātas, un tas ir pats galvenais. Pati gatavošanās jau baigi neatšķiras, jo uz katru posmu gatavojamies vienādi. Pirms šī rallija visiem mezgliem kārtīgi pārgājām pāri, visu pārbaudījām, lai būtu droši, ka auto ir sagatavots uz visiem 100%. Ļoti gribētos, lai rallijs notiek sausākos apstākļos, un ne tādā lietū, kā pagājušajā gadā. Trešdien te kārtīgi nolija, bet tagad sola vēju, un gan jau trase pažūs. Pašam patīk braukt, kad tā trase ir tāda nedaudz mitra. Galvenais noķert ritmu un tad jau tā braukšana aizies,'' turpina Dīriņš.

''Sāremā rallijs noteikti atšķiras no citiem rallijiem Baltijā – šaurs un nekur nevar braukt plaši. Visu laiku jāturas uz ceļa, jo katra nobraukšana no ceļa var beigties ar nepatikšanām. Bet kopumā man šis rallijs ļoti patīk – tāds nedaudz ekskluzīvs rallijs mūsu reģionā.''

Šobrīd EMV7 klasē līderis ir 17 gadus vecais Sanders-Eriks Tīts (153), bet tikai par četriem punktiem mazāk ir Dīriņa ekipāžai. Abiem braucējiem šī būs otrā reize, kad startē Sāremā rallijā. Kopvērtējumā Igaunijas čempionātā met nost ekipāžas sliktāko rezultātu, un Madars šobrīd vienā posmā ir palicis bez punktiem, tikmēr viņa sīvākais konkurents ir finišējis visos posmos, un viņa sliktākais rezultāts šobrīd ir mīnus 14 punkti. Kā piebilst sportists, tad ''Šis ir tehnisks sporta veids un šeit viss var notikt. Tāpēc mēģināsim izdarīt visu, kas mūsu rokās un tad jau redzēsim, kā viss atrisināsies. Ar matemātiku nodarbosimies sestdienas vakarā.''

Sarunas nobeigumā Dīriņš piebilda, ka sezona jau ir vērtējama ar plus zīmi, taču darbiņš līdz galam vēl nav padarīts un mērķis esot tikai viens. ''Jā, sezona līdz šim ir izdevusies un viens tituls jau ir kabatā (ekipāža kļuva par Latvijas rallija čempioniem LRČ7 klasē), bet, kā tu saki, gribētos arī to ķirsīti uz kūkas, tāpēc darīsim visu, lai pārspētu Sanderu. Kā ar savu komandu runājām, tad uz Samsonas ralliju braucām, lai sasniegtu finišu, jo tur vajadzēja tikai dažus punktus priekš LRČ titula, tad šoreiz situācija ir savādāka, jo būs jāiet All in, lai apdzītu Sanderu, kurš noteikti nebūs lēns. Tāpat šajā posmā kārtis sajauks ātrais Oskars Mānamets (Citroën C2 R2 Max), kurš pagājušajā gadā Sāremā rallijā uzvarēja EMV8 klasē. Pavisam kopā uz starta mūsu klasē izies 25 ekipāžas, kas ir neierasti ļoti daudz. Starp šiem braucējiem ir vairāki piloti, kuri var izšaut un cīnīties par augstu rezultātu. Taču darīsim visu, kas mūsu spēkos!''

Lai izdodas!

EMV7 klases kopvērtējums:

V.EkipāžaMašīnaPunkti
1.Sander-Erik TiitsVolkswagen Golf 2153
2.Madars Dīrinš/Gints LasmanisHonda Civic Type-R149
3.Oskar MännametsCitroen C2 R2 Max96
4.Argo KästikHonda Civic Type-R59
5.Arno MetsaluikHonda Civic Type-R51

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed