Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis pēc pirmās dienas sestais Norvēģijas posmā, Nitišs 14. vietā

Rolands Eliņš

Baumanis pēc pirmās dienas sestais Norvēģijas posmā, Nitišs 14. vietā
Reinis Nitišs
Foto: Reinisnitiss.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta piektajā posmā Hellā, Norvēģijā, Jānis Baumanis pēc pirmās sacensību dienas ieņem sesto vietu, kamēr Reinis Nitišs atrodas 14. vietā 18 sportistu konkurencē.

Jānis Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja sesto labāko rezultātu, kamēr Reinim Nitišam laiks trasē bija krietni sliktāks, un viņš no sava tautieša atpalika trīs sekundes, ieņemot 12. vietu. Pirmo vietu savukārt ieguva Andress Bakeruds no Norvēģijas.

Bakeruds bija labākais arī otrajā kvalifikācijas braucienā, kamēr Baumanis spēja ieņemt piekto vietu. Tieši aiz Baumaņa palika slavenais norvēģis Peters Sūlbergs. Nitišs savukārt jau sākumā iekļuva avārijā ar britu Līemu Dorenu, un tika lemts par atkārtotu startu. Nitišs tam paspēja sagatavoties, taču kopvērtējumā ieņēma vien 14. vietu.

Pēc pirmās dienas Baumanis ar 77 punktiem ir sestajā vietā, turklāt ceturtā pozīcija ir tikai divu punktu attālumā. Nitišam savukārt 14. pozīcija, bet atstatums no labāko astotnieka – desmit punkti.

“Diena sākās ar ļoti vērtīgiem treniņbraucieniem, tomēr jau uz pirmo braucienu veicām vēl dažas izmaiņas mašīnas regulējumā. Šoreiz izmaiņas nenesa cerēto un automašīnas ātrums trasē bija zemāks kā treniņos,” pēc dienas sacensību noslēguma savas komandas pārstāvjiem izteicās Nitišs.

„Pirms otrā brauciena atgriezāmies pie zināmajiem auto regulējumiem, tomēr pārbaudīt tos sacensību režīmā neizdevās. Pēc laba starta, līdz pirmajam līkumam, iesaistījos kontaktcīņā ar līdzbraucējiem. Tā rezultātā uztriecos Liama Dorena auto, kas pēc saņemtā sitiena apmeta kūleni. Līdz ar to tiesneši izkāra sarkano karogu, vēstot par atkārtotu startu.”

Nitišs norādīja, ka tikai pateicoties operatīvam mehāniķu darbam viņa mašīna paspēja tikt sagatavota atkārtotajam startam, kurā gan auto vairs nebija ideālā stāvoklī un nevarēja attīstīt maksimālo ātrumu.

Rīt norisināsies trešā un ceturtā kvalifikācija kārta, kam sekos sacensību finālbraucieni 16:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship
Reinis Nitišs | FIA World RX driver