Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Minirallijs ''Karosta'' jau astoto reizi izaicina pierādīt braukšanas prasmes uz asfalta un grants

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Minirallijs ''Karosta'' jau astoto reizi izaicina pierādīt braukšanas prasmes uz asfalta un grants
Foto: Raimonds Volonts

Šī gada 21. septembrī Liepājā, Karostas Industriālā parka teritorija un Dienvidkurzemes novada ikoniskajos ceļos, norisināsies ceturtais ERST Finance kausa izcīņas posms standarta automobiļu grupā - minirallijs "Karosta 2024".

Minirallijs ir demokrātiskākā autosporta disciplīna, kas ļauj piedalīties sacensībās ar standarta ielas automašīnu, pat, ja braucējam nav iepriekšējas sacensību pieredzes. Minirallijs "Karosta 2024", kas notiks jau astoto reizi, sacensību dalībniekiem met izaicinājumu sevi pierādīt kā uz asfalta, tā grants seguma. Šī ir tautas disciplīna, kur dalībai pietiek ar ielas automašīnu, kas aprīkota ar dzinēja aizsargu un labām riepām. Minirallijs bieži kalpo arī kā pirmais solis ceļā uz lielo ralliju, tas ir īpaši piemērots un labvēlīgs jaunajiem autosportistiem, kam ir ierobežots budžets, bet liela vēlme sevi pierādīt un uzkrāt sacensību kilometrus drošā vidē. Tāpēc līdz nedēļas beigām interesentiem vēl ir iespēja reģistrēt savu līdzdalību sacensībās.

ERST Finance minirallijs “Karosta 2024” tradicionāli pulcē vairāk nekā 100 ekipāžas, kuras sacenšas 13 dažādās ieskaitēs, padarot šo par vienu no plašākajiem minirallija notikumiem Latvijā. Vienā sacensību dienā sportsti Karostas industriālā parka teritorijā un Liepājas apkārtnē veiks sešus ātrumposmus 25,82 kilometru kopgarumā.

Sacensību mājvieta jau trešo gadu būs Karostas radošā un viesmīlīgā oāze - Atmodas dārzs, Atmodas bulvārī 6A. Šeit būs ērti iekārtota starta un finiša zona, kā arī notiks apbalvošana. Visas sacensību dienas garumā (13.00-21.00) Atmodas dārzā būs pieejamas izklaides un atspirdzinājumi gan bērniem, gan pieaugušajiem. Te varēs sekot līdzi sacensību rezultātiem un dzirdēt intervijas ar sacensību dalībniekiem.

Pasākuma apmeklējums ir bezmaksas. Skatītāju ceļvedis un ātrumposmu kartes pēc 13. septembra tiks publicētas mājaslapā Minirallijs – 2024. gada Latvijas kausa... un Rallija Kurzeme sociālo tīklu kontos Facebook un Instagram.

Šobrīd dalību pieteikušas gandrīz 80 ekipāžas.

Minirallija ''Karosta 2024'' programma skatītājiem, sestdien, 21.septembrī:
• 13.00 - MINIRALLIJA STARTS: Atmodas dārzs, Atmodas bulvāris 6A
• 13.35 - SS1 "SIXT1", Dienvidkurzemes novads
• 14.23 - SS2 "Otaņķu dzirnavnieks 1", Dienvidkurzemes novads
• 15.11 - SS3 "Karostas Industriālais parks 1", Liepāja
• 15.36 - SERVISA ZONA: Ziemeļu mols, Liepāja
• 16.41 - SS4 "ERST Finance", Dienvidkurzemes novads
• 17.29 - SS5 "Otaņķu dzirnavnieks 2", Dienvidkurzemes novads
• 18.17 - SS6 "Karostas Industriālais parks 2", Liepāja
• 18.32 - MINIRALLIJA FINIŠS: Atmodas dārzs, Atmodas bulvāris 6A
• 21.00 - UZVARĒTĀJU APBALVOŠANA: Atmodas dārzs, Atmodas bulvāris 6A

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska