Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuva jūnijā iecerējusi sarīkot Eiropas mēroga ralliju

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuva jūnijā iecerējusi sarīkot Eiropas mēroga ralliju
Martins Samsons trasē reklamē "Rally Utena"
Foto: Lukasz Mikulski (ewrc.cz)

Šajā vasarā Lietuvā gaidāmās rallija sacensības "Rally Utena" solās kļūt par vienu no galvenajiem autosporta notikumiem Baltijas valstīs, ar krāšņu dalībnieku sastāvu un īpaši labi noorganizētiem ātrumposmiem.

Labi zināmā lietuviešu rallista Martina Samsona komanda "Samson Motorsport" ar īpašu vērienu pieķērusies Lietuvas rallija čempionāta trešā posma rīkošanai, 12. un 13. jūnijā gaidāmās sacensības cerot pārvērst par vēl nebijušu notikumu. Tā varētu būt sava veida atbilde pērn notikušajiem WRC ātrumposmiem šajā valstī, kas nekvalitatīvo ceļu dēļ izvērtās faktiski par izgāšanos.

Martins Samsons, kurš pats piedalās rallija sacīkstēs, esot uzaicinājis uz "Rally Utena" dalībniekus no visas pasaules, turklāt jau saņēmis daudzus konkrētus solījumus no sportistiem. Samsons atklāj, ka Utenas posmā būs redzamas aptuveni astoņas ekipāžas no Lielbritānijas, dažas no kurām turklāt startēs ar WRC mašīnām, pa desmit pilotiem būs no Somijas un Polijas, kā arī būs dalībnieki no Nīderlandes, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Igaunijas, Baltkrievijas, Latvijas, ASV un pat Libānas.

"Rally Utena" rīkotāji īpaši strādā arī pie tā, lai atbraukušās ārvalstu ekipāžas nebūtu vīlušās un vēlētos atgriezties arī turpmāk, līdz ar to plānots sarīkot kompaktu un baudāmu ralliju gan tā dalībniekiem, gan līdzjutējiem.

Plānots, ka kopumā divās dienās būs jāveic 11 ātrumposmi, ar kopējo garumu 130 km. Pirmā trešdaļa distances tiks veikta piektdien, kad notiks arī speciālais ātrumposms Utenas ielās, bet pārējā - sestdien. Turklāt liela daļa no ātrumposmiem būšot jauni un vēl iepriekš neizmantoti.

Tāpat tiek solīts 30 000 eiro liels balvu fonds. Salīdzinājumam, Eiropas čempionāta posmos balvu fonds ir tikai 20 000 eiro.

Izmantotie resursi:
4rati.lv

     [+] [-]

, 2015-04-10 18:33, pirms 10 gadiem
Forši. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2015-04-10 19:52, pirms 10 gadiem
aha un tie drausmīgie posmi WRC lika nojaust cik labs viņiem ir rallijs