Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Plangi vadībā "300 ezeru rallijā", Vorobjovs seko, T.Lielkājim trīs kūleņi

Juris Grīns
Juris Grīns

Plangi vadībā "300 ezeru rallijā", Vorobjovs seko, T.Lielkājim trīs kūleņi
Jānis Vorobjovs
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Pēc aizvadītās pirmās dienas Lietuvā notiekošajā rallijā "300 Lakes Rally" līderis ir latviešu komandas ASRT pilots Sīms Plangi, kurš ir pašreizējais Latvijas čempionāta līderis LRC2 grupā, kamēr otro pozīciju ieņem pašreizējais Latvijas čempions un LRC2 vicelīderis Jānis Vorobjovs.

Plangi uzvarēja jau kvalifikācijā un viņa izvēle krita uz desmito starta pozīciju. Tobrīd priekšā braucošie jau bija attīrījuši ceļu no liekajām smiltīm un grants. Rezultātā Plangi bija ātrākais pirmajā un ceturtajā ātrumposmā, kas bija vairāk nekā 20 kilometrus garš (garākais šajā rallijā), bet 4 km garajā otrajā un trešajā "dopā" ieņēma trešo vietu, noturoties vadībā visu rallija pirmo dienu.

Vorobjovs kvalifikācijā bija otrais ātrākais un nolēma startēt no pirmās pozīcijas, lai netraucētu priekšā braucošo putekļi, kas Lietuvā solījās būt pamatīgi un traucējoši. Lai gan sākums bija samērā pieticīgs - piektā vieta pirmajā un sestā vieta otrajā, kā arī trešajā ātrumposmā, ceturto no piektdien veicamajiem četriem "dopiem" viņš noslēdza ar otro labāko rezultātu, paceļoties uz otro pozīciju arī rallija kopvērtējumā. Tiesa, no Plangi Vorobjovs atpaliek visai daudz - 19.2 sekundes.

Tikai 4.5 sekundes aiz Vorobjova seko mājinieks Vaidots Žala, bet augstajā ceturtajā vietā atrodas latvieša Jāņa Berķa ekipāža.

Starp viena tilta piedziņas ekipāžām vadībā ir Latviju pārstāvošais krievu sportists Nikolajs Grjazins, kurš par 4.2 sekundēm apsteidz lietuvieti Justu Tamašausku. Trešo vietu ieņem Pauļus Nanartavičs, bet ceturtais ir Emīls Blūms.

Latvijas čempionāta ieskaitē LRC1 grupā līderis ir Jānis Berķis, kuram seko Guntis Lielkājis un Rolands Jaunzems, LRC2 grupā vadībā ir Sīms Plangi, kuram seko Jānis Vorobjovs un Igors Bulancevs, bet LRC3 grupā pirmā vieta pagaidām Nikolajam Grjazinam, kuram seko Emīls Blūms un Mārtiņš Sesks.

Kā zināms, šis reizē ir ne vien Latvijas, bet arī Lietuvas, Baltkrievijas un Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionātu posms.

Jāpiemin, ka avārijas pirmajā rallija dienā piedzīvoja Edgars Balodis, kurš aizķēra caurteku un nolauza aizmugurējo riteni, kā arī Toms Lielkājis, kurš nelielā ātrumā apmeta trīs kūleņus. Lielkājim šis rallijs ir debija pie "Peugeot 208 R2" stūres.

"300 Lakes Rally" rezultāti pēc 1. dienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sīms PlangiMitsubishi Lancer Evo X24:31.5
2.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo X+19.2
3.Vaidots ŽalaMitsubishi Lancer Evo+23.7
4.Jānis BerķisMitsubishi Lancer Evo IX+37.5
5.Vitauts ŠvedsMitsubishi Lancer Evo X+37.7
6.Giedris NotkusMitsubishi Lancer Evo IX+46.6
7.Ramūns ČapkausksMitsubishi Lancer Evo IX+52.4
8.Martins SamuitisŠkoda Fabia S2000+56.7
9.Deivids JociusMitsubishi Lancer Evo IX+59.1
10.Benedikts VanagsSubaru Impreza WRC+1:21.4